Datum objave: 20. Prosinac 2021

BRIGA ZA POTREBITE / Gradonačelnik Burić sa suradnicima posjetio Prihvatilište za beskućnike Biskupijskog Caritasa

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U povodu predstojećih blagdana, gradonačelnik Željko Burić sa svojim zamjenikom Danijelom Miletom i suradnicima danas je posjetio Prihvatilište za beskućnike šibenskog Biskupijskog Caritasa te je korisnicima donirao namirnice i ostale potrepštine.
-Želja mi je da uvijek, a ne samo u blagdansko vrijeme, osjećate pripadnost našoj sredini, našem gradu i da znate kako nema životnih nedaća koje se ljudskom solidarnošću, razumijevanjem i humanošću ne mogu ublažiti, - poručio je gradonačelnik korisnicima te humanitarne ustanove.
U Prihvatilištu je, prema riječima Miljenka Jukića, zamjenika ravnatelja Biskupijskog Caritasa i voditelja Prihvatilišta, trenutno smješteno 15 korisnika. Ustanova koja je, uz potporu Grada Šibenika, otvorena 2014. godine, u svakodnevnom radu nastoji smanjiti socijalnu isključenost korisnika, pridonijeti njihovoj integraciji u društvo te senzibilizirati javnost za problematiku siromaštva. Grad Šibenik iz svog proračuna izdvaja 360 tisuća kuna godišnje za rad Prihvatilišta, Caritasove pučke kuhinje i Sigurne kuće za žene.
-Uz osnovne aktivnosti smještaja i prehrane, trudimo se, koliko je moguće, našim korisnicima biti potpora u rješavanju administrativnih i drugih pitanja kao što su pomoć pri izradi osobne dokumentacije, pomoć u ostvarivanju socijalnih i drugih prava, pomoć u pronalaženju posla, dodatnog obrazovanja ili kontakata sa obitelji, - kazao je Miljenko Jukić zahvalivši gradonačelniku i njegovim suradnicima na posjetu i donaciji.

Iz kategorije: Vijesti