Datum objave: 21. Prosinac 2021

AKTUALAC / HDZ -ovog vijećnika Dujića na sjednici ŽŠ -a zanimalo "što je župan Jelić", je li monstrum opasan za Županiju

Diana Ferić
Diana Ferić

Jumbo plakati koji su nedavno postavljeni po Županiji s pitanjem “tko je i što  župan Marko Jelić” župana Jelića ne zabrinjavaju i ne smetaju te smatra ih oblikom političke borbe, kako je odgovorio na današnjem Aktualnom satu sjednice Županijske skupštine na pitanje vijećnika HDZ -a Nedilja Dujića.
“Ulazeći u Šibensko – kninsku županiji vidimo sam jumbo plakate s pitanjem “tko je i što župan Jelić?”Znamo tko je, ali zabrinulo me ono što. Znate li tko je autor tog plakata.?Mi ne znamo što je Marko Jelić možda je monstrum i opasnost za građane. Možda to autor plakata zna i bilo bi dobro da i mi znamo jer su mu građani dali povjerenje.
“Što se tiče jumbo plakata mislim da je za javnost bitno to da ih ja nisam postavio iako mogu podsjetiti na moje predizborne plakate. Ja sam Marko Jelić, a što sam? Trenutno sam župan, otac, suprug, brat, unuk, sin… Igranje plakatima je oblik političkog djelovanja koji je meni prihvatljiv”, kazao je župan Jelić. Inače, zbog bolesti na sjednici nema predsjednika Skupštine Stipe Petrine pa uglavnom nema niti polemika ni oštrih riječi.

Dobra vijest s jutrošnjeg Aktualnog sata je da će, kako je potvrdio župan Jelić, bez obzira na to što još nije prihvaćen rebalans županijskog proračuna umirovljenici dobiti božićnicu.
Vijećnik Dujić je postavio I pitanje vezano za gradnju važnih cestovnih pravaca u Županiji.
“Splićani su se izborili za novu ulaz koji vrijedi više od Pelješkog mosta, Zadrani rade nekoliko pravaca, a da ne spominjem Rijeku koja gradi najskuplje ceste na svijetu. U kojoj je fazi izgradnja brze ceste Šibenik - Knin odnosno zaobilaznice Drniš i što je s cestom čvor Vrpolje Primošten? Jeste li se sastali s ljudima iz Hrvatskih cesta i Ministarstva prometa? Što je s uvođenjem treće trake na cesti Knin- Gračac? Iz nove omotnice iz proračuna EU možemo dobiti puno novca, pogotovo za brzu cestu Šibenik – Drniš – Knin. Ideja je da se svi zajedno izborimo za te projekte,a ne da skupljamo političke poene. Formirajte neko tijelo koje će biti sposobno igrati tu utakmicu sa susjednim gradovima da dobijemo svoj dio kolača”, kazao je Dujić kojeg je zanimalo I što je s projektom gradnje ceste od čvora Vrpolje prema Primoštenu I Marini. “Čvor Vrpolje nije izgrađen da bi se išlo lakše na janjetinu nego da se spoje Primošten, Rogoznica i Marina s autocestom?, upitao je.
Župan Jelić je kazao da se još nije sastao s predstavnicima Hrvatskih cesta I nadležnog ministarstva, ali da to planira.
“ Tražit ćemo sastanak vezano za cestogradnju. U tome je jako važno političko lobiranje i jako je važno da saborski zastupnici i državni tajnici iz vladajuće stranke na nacionalnoj razini to podupru. Žalosti me što za te ceste još nije napravljeno ni izvlaštenje,a o tome se govori 30 godina. Ja to ne mogu napraviti za šest mjeseci. Mislim da je cesta Knin – Gračac i sada dobro prohodna, a nama su problem pravci od Knina prema Šibeniku i Zadru I pristup autoputu”, rekao je župan Jelić.
Vijećnik HDZ -a Ante Parat je izvijestio vijećnike da su Županijske ceste odavno za cestu čvor Vrpolje- Vrsno- Primošten. izradili dokumentaciju, ishodovali lokacijsku dozvolu, napravili parcelizacijski elaborat I procjena troškova otkupa. Razgovarali su o tome da to financiraju Hrvatske ceste. Prema izmjenama zakona 2012. godine ta je pravac prešao u nadležnost Grada Šibenika i oni su im predali svu dokumentaciju.

 

Joško Šupe iz SDP -a je istaknuo da je, gledajući plan Hrvatskih cesta brza cesta Šibenik – Knin san u ovom mandatu.
“Tu se nigdje ne spominje ta brza cesta. Vi imate amneziju. Zaboravljate tko je bio na vlasti u ovoj županiji više od 20 godina. Organizirajmo o tome tematsku sjednicu Županijske skupštine jer je to vitalno pitanje”, odgovorio je vijećnicima HDZ -a i dodao prijedlog da se jedna točka dnevnog reda sljedeće sjednice posveti projektu sprječavanja plavljenja Doca.
“Nije u redu niti je korektno u vezi s Docem prozivati Županiju. Ja sam rekao svojim pročelnicima da ćemo napraviti ono što dogovori odredi Grad Šibenik jer to je dio Šibenika. Što god oni odluče mi ćemo to prihvatiti. Županija tu nije prepreka. Ako se dogovore da će ostaviti 50 dizalica za čamce to mi je prihvatljivo kao i da ne bude jedna osim što nećemo prihvatiti da se koriste opasna sredstva za okoliš”, kazao je župan Jelić.

Dujić je nekoliko puta ponovio da mu nije cilj bilo koga provocirati i prozivati nego da apelira da se predstavnici Županije što prije sastanu s predstavnicima Hrvatskih cesta i ministarstva prometa.

Iz kategorije: Vijesti