Datum objave: 12. Siječanj 2022

POŽARI / Ugašen je požar u Jasenovu kod Žaborića, ali još ni i veliki požar kod Lokve Rogoznice

Stanko Ferić
Stanko Ferić

57 vatrogasaca s 21 vatrogasnim vozilom iz JVP Šibenik, Intervencijske vatrogasne postrojbe Šibenik te DVD-ova Primošten, Brodarica, Zablaće, Zaton, Grebaštica, Šibenik, Perković, Pirovac, Bilice i Vodice uspjeli su ugasiti požar otvorenog prostora na predjelu Jasenovo, između Žaborića i Jadrtovca. Vatra je tamo zahvatila površinu od 30 hektara obraslu travom, niskim raslinjem makijom i borovim stablima.
I dok je vatrena stihija u Jasenovu uspješno obuzdana, vatrogasci se još bore s velikim šumskim požarom na predjelu Ivašnjak kod Lokve Rogoznice u Splitsko – dalmatinskoj županiji. Sinoć je na području zahvaćenom požarom isključena i struja jer kroz to područje prolazi dalekovod.
-Situacija na terenu je dosta teška budući da jak orkanski vjetar otežava gašenje požara, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te dodao kako
nisu ugroženi stambeni i gospodarski objekti. U gašenju sudjeluje 108 vatrogasaca s 33 vatrogasna vozila s operativnih područja Omiš, Makarska, Split, Kaštela, Solin, Sinj, Imotski, Trogir i Intervencijske vatrogasne postrojbe Split-Divulje.

Foto: HVZ

Iz kategorije: Vijesti