Datum objave: 15. Siječanj 2022

ŠIBENKA GRANDECA / Odabrano sedam kandidatkinja za ovogodišnju titulu, predstavit ćemo svakog tjedna po jednu

Diana Ferić
Diana Ferić

Povjerenstvo za izbor „Šibenske grandece”, žene koja svojim predanim i nesebičnim radom pomiče granice i unaprjeđuje život u lokalnoj zajednici, odredilo je, između desetak prijedloga građana koji su im pristigli.  sedam kandidatkinja koje se ove godine natječaju za tu prestižnu titulu 

„Vjerujemo da su sve predložene žene vrijedne i da na svoj način pridonose lokalnoj zajednici, a svi prijedlozi nisu udovoljili našim kriterijima. Oni se u prvom redu odnose na to da kandidatkinje rade nesebično, na volonterskoj osnovi i da taj njihov rad ima prepoznatljive rezultate. To ne mora biti samo humanitarni rad, ali moramo biti važan za zajednicu ili određene skupine njenih članova”, ističu članovi Povjerenstva.
Narednih tjedana, do proglašenja  nove Šibenske grandece kandidatkinje će biti predstavljene u medijima koji su pokrovitelji ovog projekta, - na Županijskom radio Šibeniku, u Šibenskom listu te na portalima Šibenik News i ŠibenikIN. Nova, šesta Šibenska grandeca bit će proglašena na posebnoj svečanosti koja će biti održana  uŠibeniku  uoči Međunarodnog dana žena.
Do sada je pedesetak žena u Šibeniku bilo predloženo za tu titulu, a ponijele su je Danči Mihovilčević, Irena Bralić, Ana Paić, Snježana Klarić i Marijana Rajić.
Na slici: Marijana Rajić, Šibenska grandeca 2021.
Iz kategorije: Vijesti