Datum objave: 17. Siječanj 2022

MOŽETE I VI GLASATI / Zahvaljujući "Murini" Kornati su u utrci za najljepšu filmsku lokaciju

Diana Ferić
Diana Ferić

Kornati su u finalu izbora za najbolju europsku filmsku lokaciju: glasanje traje do kraja siječnja, a svi sudionici ulaze u bubanj za vrijednu nagradu. O izboru pobjednika odlučuju isključivo glasovi publike, a svi sudionici glasanja u prilici su osvojiti putovanje na pobjedničku lokaciju.

Nakon odluke stručnog žirija o pet finalista, o izboru pobjednika odlučuju isključivo glasovi publike, a svi sudionici glasanja ulaze u bubanj te će jedan sretni dobitnik osvojiti putovanje na pobjedničku lokaciju, izvijestio je HAVC.

Glasuje se na https://eufcn.com/location-award-2021/#vote, a najbolja europska snimajuća lokacija 2021. bit će proglašena u sklopuEuropskog filmskog sajma u veljači.

Za to što su i Kornati u ovom izboru zaslužan je I nagrađivani film “Murina” koji se snimao na Kornatima se snimao od 28. rujna do 5. listopada 2019. godine. Producent Danijel Pek kaže kako scena koju su tamo snimili počinje kao ugodna plovidba na rajski otok, a završava dubokim sukobima glavnih protagonista.

"Kornati su bili naš prvi izbor za tu scenu upravo zbog ljepote i opustošenosti – snažnog kontrasta beskrajnog plavetnila mora i golog kamena na suncu", rekao je, dodavši kako su tražili jedinstveni krajolik koji može postati mjesto za priču bez potrebe za dodatnom scenografijom.

Po njegovim riječima, Kornati su bili jedna od rijetkih opcija koja je to mogla ponuditi, a kada su shvatili da mogu uključiti i spomenik palim vatrogascima Nikole Bašića u priču i da bi to mogla biti prijelomna točka za emocionalno stanje naših likova, "to je bilo to".

 

Iz kategorije: Vijesti