Datum objave: 19. Siječanj 2022

GRADNJA NOVE BOLNICE / Hoće li vlast na čelu sa županom Jelićem uspjeti pokrenuti projekt koji je najavljen prije 15 godina

Diana Ferić
Diana Ferić

Počela je priprema projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove bolnice u Šibeniku, a Županija će za njezinu izradu trežaiti novac prijavom na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., što ga je objavilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. U vezi s tim jučer je održan inicijalni sastank u zgradi Županije na kojem su osim župana Šibensko-kninske županije dr. sc. Marka Jelića i njegovih zamjenika, Iris Ukić Kotarac te Ognjena Vukmirovića, bili i gradonačelnik Grada Šibenika Željka Burića, njegov zamjenik Danijel Milete, sa suradnicima,ravnatelj Opće bolnice Šibensko-kninske županije Kristijan Stipaničev sa suradnicima te ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur sa suradnicama.

Svi sudionici sastanka kao dionici projekta izgradnje nove bolnice u Šibeniku složili su se  kako je sazrio trenutak za realizaciju ovog dugo najavljivanog projekta koji je od velikog interesa za sve žitelje Šibensko-kninske županije. Izrazili su spremnost na suradnju te preuzeli određena zaduženja. Nova bolnica planira se graditi na lokaciji u blizini Veteranskog centra u Šibeniku, a bit će opremljena najsuvremenijom medicinskom opremom i u potpunosti energetski učinkovita.

Gradnja nove bolnice u Šibeniku planirana je još prije 15 – tak godina. U ožujku 2008.  tadašnji ravnatelj šibenske bolnice, sadašnji gradonačelnik najavio: „Za najmanje pet godina Šibenik će dobiti novu bolnicu koja će se prema konačnoj odluci lokalnih vlasti graditi na području vojarne Bribirski knezovi. Na zemljištu površine 63.000 kvadrata gradit će se objekt od ukupno 28.000 četvornih metara u koji će biti smještena buduća Opća bolnica Šibenik”. Prošlo je od tada 14 godina, tek se sada, nakon što je promijenjena vlast u Županiji kreće u pripremu projektne dokumentacije! Uvrštavanje projekta gradnje nove bolnice i preoblikovanje nakon toga prostora postojeće bolnice u središtu Šibenika u županijski proračun za 2022. godinu  tražili su i vijećnici SDP -a na prošloj sjednici Županijske skupštine  kao uvjet da prihvate taj proračun.

Iz kategorije: Vijesti