Sidebar Menu

Datum objave: 03. Veljača 2022

ISTRAŽIVANJE / Danas će se na osam lokacija brojati promet u Šibeniku radi izrade stručne studije

Diana Ferić
Diana Ferić

U sklopu Studije organizacije i integracije javnog prijevoza u gradu Šibeniku koju izrađuje konzultantska tvrtka Ernst&Young Savjetovanje, danas, 3. veljače na ključnim lokacijama u gradu provest će se će se brojanje cestovnog prometa i to u svrhu prikupljanja podataka o intenzitetu i distribuciji prometnih tokova u gradu.

Studiju je naručio Grad Šibenik u sklopu EU projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu“, zahvaljujući kojem će Šibenik uskoro dobiti novi javni gradski prijevoz.

Iako je osnovna prometna mreža grada Šibenika dobro pokrivena automatskim brojačima Hrvatskih cesta, odabrano je još osam dodatnih lokacija za ručno brojanje, kako bi se njihovom analizom dobilo što više informacija o tokovima prometa koji inače nisu obuhvaćeni brojanje, a sve u svrhu bolje organizacije budućeg novog javnog gradskog prijevoza.

Brojanje prometa provest će se na osam lokacija:

1.

Raskrižje Ulice Bribirskih knezova i Ulice 113. šibenske brigade HV-a

2.

Raskrižje Ulice Stjepana Radića i Ulice Poljana

3.

Raskrižje Ulice Matije Gupca i Ulice Stjepana Radića

4.

Raskrižje Puta 1. šibenskog partizanskog odreda i Ulice Petra Preradovića

5.

Raskrižje Ulice Stjepana Radića i Ulice Frana Supila

6.

Raskrižje Ulice Velimira Škorpika i Obale Jerka Šižgorića

7.

Presjek Ulice fra Jerolima Milete

8.

Presjek lokalne ceste LC 65061

Brojanje će se provoditi u tri vremenska intervala, i to od 6:30 do 9:30, 11:00 do 12:00 i od 14:30 do 17:30 sati. Riječ je o intervalima jutarnjeg i popodnevnog prometnog opterećenja, pa će se zahvaljujući dobivenim podacima napraviti nadopuna postojećeg prometnog modela grada Šibenika s ciljem stvaranja podloge za planiranje i dimenzioniranje buduće organizacije javnog prijevoza.

Podsjetimo, u sklopu projekta „Integrirana mobilnost na podučju grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu“ već je sagrađen logistički centar i podzemna garaža na Poljani, naručeno je 11 novih niskopodnih autobusa, uređuje se 17 novih autobusnih stajališta s modernim info displayima, izrađuje se i prometna aplikacija za pametne telefone, a nakon što bude gotova prometna studija koju izrađuje Ernste&Young Savjetovanje, uvest će se i nove autobusne linije.

Projekt operativno provodi poduzeće Gradski parking d.o.o sa Gradom Šibenikom kao partnerom. Financiran je iz Operativnog fonda konkurentnost i kohezija EU. Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.847.705,83 HRK.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.