Datum objave: 08. Veljača 2022

STIŽU TOTEMI / Info zaslone na 17 autobusnih stajališta u Šibeniku izradit će Hrvatski telekom

Diana Ferić
Diana Ferić

Nove info displaye za autobusna stajališta u Šibeniku radit će Hrvatski telekom. U postupku javne nabave koju je Grad Šibenik raspisao u sklopu projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu“ Hrvatski telekom odabran je kao najpovoljniji ponuditelj s cijenom od 1.233.894,00 kn +PDV.

Podsjetimo novi info displayi bit će postavljeni na 17 autobusnih postaja u gradu, a u sklopu ovog projekta nabavlja se i 11 novih modernih niskopodnih autobusa.

Totemi će biti opremljeni modernim zaslonima na kojima će se prikazivati sve informacije o novim autobusnim linijama, vrijeme dolaska autobusa na stanicu, te njihovo kretanje u realnom vremenu. Osim što će biti jako funkcionalni, novi totemi će biti izrađeni i po najnovijim ekološkim normama, jer će koristiti „paper ink“ tehnologiju, koja troši puno manje električne energije od klasičnih LCD displaya. Zaslon će se napajati putem javne rasvjete.

Inače, Šibenčani već mogu vidjeti kako će izgledati nova autobusna stajališta jer je prototip novog totema već postavljen na autobusnoj postaji na Baldekinu. Osmislio ga je šibenski dizajner Ante Filipović Grčić, koji je inspiraciju pronašao u prošlosti šibenskog kraja. Naime grafički uzorci koji će biti primijenjeni na totemima inspirirani su motivima drevne danilske kulture.

Ovi zasloni će biti kompatibilni sa ostalim rješenjima koja ćemo dobiti u sklopu projekta. Podsjećam da je u drugom odvojenom postupku javne nabave koju je proveo Gradski parking, Hrvatski telekom dobio i posao izrade prometna aplikacije za pametne telefone putem koje će građani moći pratiti kretanje autobusa u realnom vremenu, kupovati karte, itd. Izrada aplikacije je pri kraju, i vjerujem da će biti korisna i funkcionalna za sve korisnike javnog gradskog prijevoza“, kazao je Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

Hrvatski telekom nove toteme trebao bi isporučiti u roku od 150 dana od potpisa ugovora, a obvezali su se i na jamstveni rok od 57 mjeseci.

Iz kategorije: Vijesti