Datum objave: 09. Veljača 2022

BAŠ KAKO SMO PREDVIDJELI / Kamene ploče na Poljani nisu izdržale neodgovarajuće čiščenje, pukle su, a uništene su i fuge

Diana Ferić
Diana Ferić

Nije nam drago što smo, zahvaljujući bivšem gradskom vijećniku Antonu Dobri bili zloguki prorok, kada je riječ o kamenim pločama koje se, očito nestručno, čiste na šibenskoj Poljani. Jučer smo objavili Dobrino upozorenje da je metoda čišćenja sa stojem od 500 bara koji je namijenjen skidanju žbuke kojom se čiste kamene ploče na Poljani neprikladna i šteta i upitali se hoće li to kamen izdržati Šibenik News.

Nije izdržao! Nakon čišćenja jednog dijela Poljane ispred Gradske knjižnice popucalo je više kamenih ploča, a fuge su uništene.

„Žao mi je što se to dogodilo, ali mogu sada samo reći ZNAO SAM, ali me nitko nije slušao osim vas u Šibenik News-u. Stroj kojim se sad čisti Poljana je vrhunski, ali nije namijenjen za čišćenje kamena. Jednostavno je prejak. Trebao bi imati maksimalnu snagu od 250 bara, a ovaj firme iz Žrnovnice ima duplo više, a zbog rotto glave na stroju stvara još dodatnih 50 do 100 bara i jednostavno kida kamen. Taj stroj nikako nije namijenjen pranju kamena kakav je na Poljani. Ne mogu se poslovi tako dodijeljivati bilo kome. Treba samo pogledati isukstva naših susjeda Talijana koji su meštri za kamen. Dok sam imao tvrtku  "Goodman" bio sam na nizu prezentacija i edukacija i zaista znam o čemu govorim”, kazao nam  je danas Dobra.
U gradskoj upravi
nisu baš rječiti. Kažu da tek na terenu moraju ustanoviti što se i kako dogodilo pa da će se onda očitovati.

Zeleni grad je, budući da nije opremljen za takve poslove, za čišćenje kamenih ploča na Poljani angažirao tvrtku iz Žrnovnice za čak 65 000 kuna.

Iz kategorije: Vijesti