Datum objave: 14. Veljača 2022

EDUKACIJA U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU / Još jedan "festival" novih znanja, usavršavanja, druženja i poslovnog povezivanja

Diana Ferić
Diana Ferić

 Obiteljska agencija RICERCA MERCATO iz Kastva organizira ove godine, šesti put gastro - eno edukacije za ugostitelje i turističke djelatnike koroz pet evenata koje će održati u Zadru, SPlitu, Rijeci, Zagrebu i istarskom Novigradu.

Do sada su održali 22 eventa takva u raznim destinacijama Hrvatske kao što su Rijeka, Split, Poreč, Zadar, Brtonigla, Zagreb, Šibenik, Opatija, Vodice, Novalja i Makarska. Šibenik ove godine nije u planu. Organizatri su misli mislili poznati sudionikde iz Šibensko – kninske županije da se priključe edukaciji u Zadru, ali ni u Županijskoj turističkoj zajednici ni u obrtničkoj i gospodarskoj komori nisu pokazali zanimanje za to.

Događaj je edukativnog karaktera i obraćamo se isključivo prema HoReCa sektoru tj. ugostiteljsko-turističkoj struci – vlasnicima i voditeljima restorana, konoba i ostalih objekata, direktorima hotela i njihovim FB Managerima…, ugostiteljskim djelatnicima – konobarima, barmenima, kuharima, slastičarima, … Goste pozivaju naši partneri, izlagači i mi organizatori. Ulaz je BESPLATAN, no moguć isključivo gostima koji su dobili pozivnicu te istu ispunili i prijavili se na web prijavnici. Također, uvjet ulaska je COVID potvrda/putovnica ili negativan test.

Koncept organiziranja događaja naših evenata potpuno je drugačiji od ostalih sličnih događaja stoga volimo istaknuti da ne organiziramo niti sajam, niti festival, već da organiziramo: „Festival novih znanja, edukacije, usavršavanja, druženja i poslovnog povezivanja ugostitelja i proizvođača vina i raznih delicija i proizvoda””, kaže Dante

Glavni cilj, motiv i svrha eventa jest EDUKACIJA HoReCa sektora tj. ugostiteljsko-turističke struke i proizvođača vina i raznih delicija te njihovo međusobno poslovno POVEZIVANJE, kao i PODIZANJE RAZINE ZNANJA, KVALITETE PONUDE i KVALITETE USLUGE.

Dosadašnji vrhunski govornici, edukatori, Sommelieri, barmeni, koji su svoje znanje dijeli sa našim gostima su: Mira Šemić – Slovenska sommelierka, Suvad Zlatić SUWI – Austrijski Sommelier, iz Hrvatske Filip Savić, Mario Meštrović, Roko Bekavac, Boris Šuljić Boškinac, Jure Andrijašević, Veljko Barbieri, Manuela Maras, BARMEN.hr – Zoran Lukić, Filip Sarilar i mnogi drugi.

Od kuharskih Chefova s njiima su bili: Hrvoje Zirojević, Dragan Jovanović, Damir Modrušan, Ivan Pažanin, Tomislav Karamarko, Luka Dančulović, Aleksandar Salević, Vehid Šaldić, Darjan Urdih, … i mnogobrojni Chefovi u hotelima domaćinima evenata.

Od samoga početka vrlo velik je interes za eventima i partnera i uzvanika/gostiju te iz godine u godinu dodatno raste. Suradnju prvima ćemo ponuditi dosadašnje partnere a svi novi zainteresirani partneri i izlagači koji žele biti dio ovih lijepih evenata mogu se obratiti sa iskazanim interesom i upitom direktno na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.”, ističe Dantes Begić, direktor agencije RICERCA MERCATO.

Termini, gradovi i hoteli domaćini su:

Zadar Falkensteiner Hotel & Spa Iadera ***** 15.ožujak 2022.g.

Split Safir Hotel Amphora **** 17.ožujak 2022.g.

Zagreb Hotel The Westin Zagreb ***** 24.ožujak 2022.g.

Rijeka Hotel Bonavia Plava Laguna **** 29.ožujak 2022.g.

Novigrad Marina & Hotel Nautica **** 31.ožujak 2022.g.

Dogovorili su i alternativne termine(pa i njih upišite) ako zbog korone budu morali prolongirati evente: Zadar 5.4.2022.; Split 7.4.2022.; Zagreb 20.4.2022; Rijeka 26.4.2022. i Novigrad 28.4.2022. Trajanje svakog događaja je jedan dan od 14 do 22 sata.

Iz kategorije: Vijesti