Sidebar Menu

Datum objave: 19. Veljača 2022

PRIJELOMNA VIJEST / Policija jutros upala u stan minstra Horvata zbog sumnje u sređivanje potpora obrtnicima iz afere Vjetrenjače

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je jutros započela pretragu stana ministra Darka Horvata.

Kako javlja Telegram, istražitelji provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama s kojima je već povezana njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac. Nju USKOK sumnjiči da je na zamolbu Josipe Rimac sređivala obrtnicima potpore s od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat.

Ana Mandac bila je Horvatova pomoćnica od 2016. godine, a sama je otkrila da ju je on zvao da dođe u Ministarstvo te je kao njegova pomoćnica primala plaću od 13.296 kuna. Ona je 2020. uhićena zajedno s Josipom Rimac i još 11 osoba. Ana Mandac slučajno je ulovljena u komunikaciji s Josipom Rimac koja je tražila od nje da trojici poduzetnika omogući državne potpore. Jedan od njih dobio je 185 tisuća kuna, a dvojica po 200 tisuća kuna u 2019. godini.

Mandac je u intervjuu za Women in Adria prije par godina otkrila kako je iz poduzetničkih voda prešla u Ministarstvo na poziv Darka Horvata.

Navela je da ju je Horvat, koji je tada bio predsjednik Odbora za energetiku, zvao te joj rekao da ide na koalicijski sastanak te će za dva dana postati ministar. Nakon toga ju je, navodi, nagovarao da mu postane pomoćnica, a ono što je presudilo da prihvati poziv je, kako je navela, osobnost i povjerenje u samog ministra.“

"Pomislila sam kako bih baš mogla s ovim čovjekom surađivati te s njim i timom koji on okupi mijenjati svijet", kazala je Mandac prije tri mjeseca.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3