Datum objave: 19. Veljača 2022

PROGNOZA VREMENA / Na sjevernom Jadranu naoblačenje s kišom, u gorskim predjelima moguća susnježica

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas nas očekuje jače naoblačenje sa sjeverozapada, mjestimice s kišom, najprije na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a zatim i u većem dijelu unutrašnjosti. Kiša ponegdje na sjevernom Jadranu može biti i obilnija. 

Navečer i u noći uz zahlađenje kiša će u gorskim predjelima prelaziti u susnježicu i snijeg, a u noći snijega može biti i ponegdje u nizinama, piše Index.hr. 

U Dalmaciji djelomice sunčano, a kiša se očekuje krajem dana i u noći. Slab do umjeren, lokalno i jak jugozapadni vjetar poslijepodne u okretanju na sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, a navečer će na sjevernom dijelu zapuhati jaka bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 17 °C.

Sutra se očekuje postupno razvedravanje sa zapada. Prijepodne u Dalmaciji i Slavoniji uz umjerenu naoblaku još mjestimice kiša. Vjetar na kopnu slab. Na sjevernom Jadranu ujutro umjerena do jaka bura, zatim duž obale sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu između 7 i 12. Najviša dnevna od 9 do 13, na moru između 14 i 17 °C.

Iz kategorije: Vijesti