Datum objave: 26. Veljača 2022

VRIJEME DANAS / U Dalmaciji oblačno uz buru i kišu, u zaleđu susnježica

Diana Ferić
Diana Ferić

Pravi zimski dan. U Šibeniku je u 8 sati izmjereno 6 stupnjeva celzijevih, a dojam hladnoće pojačavaju bura i oblačno vrijeme.

U Dalmaciji većinom oblačno s kišom, pa i u obliku pljuskova, a u njezinoj unutrašnjosti mjestimice će biti susnježice i snijega. Puhat će jaka i olujna bura pa će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 4 °C, uz obalu između 5 i 8 °C. Najviša dnevna od 3 do 7 °C, na moru između 8 i 11 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, gdje će uz većinom oblačno vrijeme padati kiša, ponegdje i u obliku pljuskova. Puhat će umjerena i jaka bura te istočni vjetar.

Sljedećih dana promjenjivo

- U nedjelju u unutrašnjosti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, osobito poslijepodne. Još će mjestimice biti susnježice ili snijega, i to uglavnom u gorju i zapadnoj Slavoniji. U ponedjeljak i utorak djelomice sunčano i većinom suho, uz hladna jutra, mjestimice s mrazom. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji će u ponedjeljak oslabjeti.

Na Jadranu u nedjelju promjenjivo oblačno još mjestimice s kišom, i to uglavnom u Dalmaciji. Početkom novog tjedna pretežno sunčano, osobito u utorak. U nedjelju će još puhati jaka i olujna bura, koja će u ponedjeljak oslabjeti, a u utorak slab do umjeren sjeverozapadnjak - prognoza je DHMZ -a. 

Iz kategorije: Vijesti