Datum objave: 03. Ožujak 2022

POMOĆ UKRAJINCIMA / Ako želite poslati humanitarnu pomoć u Ukrajinu javite se liječnici Tetiani

Diana Ferić
Diana Ferić

Ukrajinka Tetiana Klopotiuk Kuvač, liječnica koji je ljubav dovela u Šibenik i radi u vodičkoj hitnoj reanimacijskoj ambulanti, prikuplja pomoć za svoje zemljake koji su izloženi ruskoj agresiji.

Na svom Facebook profilu je napisala:

Dragi Hrvati,Ukrajinci i svi drugi koji želite pomoći Ukrajini.

Ovom donacijom želimo prikupiti sljedeće stvari i namirnice ( nažalost nismo u mogućnosti prikupljati novčana sredstava):

Konzerve ( od mesa i ribe, paštete), čaj, kava, šećer, čokoladice kao ( snickers, Bounty, kit kat… ), hranu za dojenčadi i djecu.

Walk and talk ( od Motorole ili drugih), Pancirke, šljem vojnički, termovizijski alat, ručna svjetiljka, baterije (različite veličine), baterije za punjenje mobitela (powerbank), selotejp različitih boja (zelene, žute, crvene), noževi, štitnici na koljena, rukavice, vreće za spavanje, karemati (yoga podloge), donje rublje za muškarce (najjeftinije, veličina XL), čarape najjeftinije, termo donje rublje, wc papir, vlažne maramice, sapun za ruke, antiseptik, kamuflažne mreže  mogu biti obične mreže za ribu, rukomet, odbojku). Posuda jednokratna. 

Prikupljamo stvari u Šibeniku, javiti se na broj 0993463121 i ja ću Vas usmjeriti di da donesete Vasu donaciju. Svaka vaša donacija će nam puno značiti.

Također, možete donirati i u druge dane, a za sad  prva pošiljka ide  5. ožujka za Ukrajinu'.

Tetianina obitelj - majka, otac, 14-godišnja sestra, baka, djed, prabaka našli su se usred rata.

- Teško im je. I njima je bio šok. Nisu krenuli odmah prema Hrvatskoj. Bilo im je jako teško, ali nisu vjerovali da će se nastaviti. Majka je sad dovela mlađu sestru k meni. Baka, prabaka i djed koji žive u Kijevu pobjegli su na vikendicu, 30-tak kilometara od Kijeva. Zasad tamo nema tenkova, ali oni su blizu glavne zračne luke kod Kijeva - Boryspil. Čuje se bombardiranje, jako su zabrinuti, kaže Tetiana za HTV.

- Ukrajinci su svi ujedinjeni. Nažalost, u ovakvim uvjetima. Sjede u podrumima, ali su se organizirali. Spremaju hranu, brinu se za vojnike koji su ozlijeđeni, brinu se za žene i djecu, ljude na granici koji pokušavaju otići. U Kijevu su otvorena dva restorana u kojima kuhaju dva poznata kuhara. Poručili su ljudima da se ne boje jer imaju podrum i sve je prilagođeno trenutnim uvjetima, istaknula je.

Iz kategorije: Vijesti