Datum objave: 08. Ožujak 2022

ŠIBENSKE SDP - ovke: Budimo žene ženama - ono što žene jes, hrabre i spremne pomoći!

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici šibenskog SDP -a i danas će, tradicionalno, na šibenskoj Poljani ženama darivati svijeće u povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena. U vezi s tim danom Ženski forum je uputio i priopćenje za javnost u kojem kažu.

"Pored svih loših zbivanja u svijetu, a posebice rata koji je odnedavno počeo u Ukrajini, s ponosom recimo svijetu da smo jake, da smo hrabre, da imamo prava svoja. Mi – žene.

Statistika nije i dalje na “našoj strani” – po pitanju broja žrtava nasilja, po razlikama u honorarima u pojedinim sektorima gospodarstva, po uključenosti žena u prostoru medija…

I dalje je poražavajuće za čitavo društvo da su žene u velikom broju slučajeva, žrtve. A dalje, kao žrtve nasilja onda proživljavaju agoniju po pravosudnim tijelima.

Agilnost”politike se i dalje , nažalost vidi u nepovećanju broja Sigurnih kuća, a dužnost je prema ratificiranoj Istambulskoj konvenciji (iz 2018. godine).

Sreća da nam ne trebaju više Sigurne kuće, da se ne pune ženama, žrtvama nasilja; sreća da nam ne trebaju posebni akti, pozivi, apeli, prosvjedi za svoja prava. No, kako to nije stanje-pozivam sve žene, djevojke da ustraju na svojim pravima, da se osnaže, da budu jedna drugoj podrška. Jedino je to pravi put do ostvarenja društva u kojem svi imaju jednaka prava za ostvarenje svojih snova.

Posebno se osvrnimo na žene koje se nalaze u nedaćama rata koji upravo bijesni u Ukrajini. Budimo žene ženama - ono što žene jesu; hrabre i spremne pomoći.

Obilježavajući Dan žena – dan posvećen ženskoj borbi za slobodu, ravnopravnost, jednakost, solidarnost, pravičnost i poštovanje, tradicionalno ćemo darivati cvijeće našim sugrađankama".

 

Iz kategorije: Vijesti