Datum objave: 22. Ožujak 2022

POŽARI / Širom Hrvatske gori kao da je na udaru Putina. Gorjelo je u 14 županija, najviše u Splitsko - dalmatinskoj i Šibensko - kninskoj.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gori širom Hrvatske, a najviše je požara u Splitsko - dalmatinskoj i Šibensko - kninskoj županiji. Državno vatrogasno operativno središte priopćilo je da više od 400 vatrogasaca sa 130 vozila gasilo požare u 14 županija. U samo 24 sata iza vatrene stihije ostalo je više od 1000 hektara zgarišta.
U
Splitsko - dalmatinskoj i Šibensko - kninskoj županiji vatrogasci su se u jednom danu borili s čak 19 požara, a neko još nisu sasvim obuzdani.
U
Šibensko - kninskoj županiji još je aktivan požar na planini Svilaja, predio Otavice i Buzovi, koji su uz potporu protupožarnog zrakoplova gase JVP Drniš, IVP Šibenik i DVD Drniš. Požar se proširio u Splitsko-dalmatinsku županiju pa ga sa splitske strane gase vatrogasci DVD-a Muć.
Požari na području Primorsko - goranske, Ličko - senjske, Bjelovarsko -bilogorske, Zagrebačke, Osječko - baranjske, Sisačko - moslavačke, Krapinsko - zagorske, Požeško-slavonske, Varaždinske i Brodsko - posavske županije te Grada Zagreba, ugašeni su.

Foto: HVZ

Zbog povećanog broja požara, vatrogasci pozivaju građane na dodatan oprez, a ukoliko primijetite požar ili dim, odmah zovu 193 ili Centar 112.

Iz kategorije: Vijesti