Sidebar Menu

Datum objave: 25. Ožujak 2022

POŽARI / Policija poziva: Ako spaljujete korov i biljni otpad, javite to vatrogascima da mogu reagirati ako vatra izmakne kontroli.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Najčešći uzroci požara koji proteklih dana plamte na sve strane je spaljivanje korova i biljnog otpada na poljoprivrednim površinama. Problemi nastaju kada vatra izmakne kontroli zbog čega su jučer dvije osobe, jedna iz Rasline, a druga iz Široka, zaradile prekršajnu prijavu. Protiv njih će biti podnesen optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara. Zbog učestalosti požara koji stvaraju velike materijalne štete i dovode vatrogasni sustav do ruba izdržljivosti, šibenska policija poziva sve građane koji obavljaju radove u poljima i pritom spaljuju biljni otpad da se prethodno jave nadležnoj vatrogasnoj postrojbi kako bi vatrogasci znali gdje se gdje se i kada spaljuje biljni otpad te ako vatra izbjegne nadzoru, mogli brzo reagirati i zaustaviti širenje požara.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.