Datum objave: 29. Ožujak 2022

TURISTIČKO VIJEĆE / U igri za direktora Županijske turističke zajednice ostalo četvero kandidata

Diana Ferić
Diana Ferić

Dokumentacija koju je novinarka Sanja Jurišić priložila na natječaj za direktora Turističke zajednice Šibensko - kninske županije nepotpuna je jer ne sadržava Prijavnicu koja  je obavezna pa je njezina molba odbačena. U igri su ostala četiri kandidata koji se natječu za tu funkciju, a s njima će biti obavljen razgovor 11. travnja. To su danas odlučili članovi Turističkog vijeća te turističke zajednice.   

"Ako bismo prihvatili ovu prijavu, ostali kandidati bi se sigurno žalili",  rekao je župan Marko Jelić, a s tom procjenom složili su se svi članovi Vijeća. Joso Smolić, član Vijeća te  predsjednik  Županije  obrtničke komore istaknuo je da bi, kada bi tu prijavu prihvatili cijeli natječaj doveli u pitanje i proizveli aferu.   
Tako će na prezentaciju svojih programa biti pozvana četiri kandidata: diplomirana teologinja i direktorica Turističke zajednice Grada Drniša Ivana Menđušić, voditelj Odsjeka za financije, računovodstvo, investicije i investicijsko održavanje u NP Krka Krešimir Šakić, profesorica engleskog i njemačkog  jezika Karmenka Jelčić Ivanošić i Jelena Obratov, diplomirana pravnica, članica Upravnog vijeća NP Kornati i HDZ -ova vijećnica u Općinskom vijeću Općine Tisno.
 
Prijava Krešimira Šakića također je bila predmet rasprave jer mu je nedostajao vlastoručni potpis, no Vijeće je odlučilo da ta formalnost ne dovodi u pitanje valjanost prijave.
Kandidati će svoje programe prezentirati u ponedjeljak, 11. travnja u 13 sati, a mogu to pratiti i novinari.  Za to će imati 20 minuta, a zatim  će  deset minuta odgovarati na pitanja članova Vijeća iza zatvorenih vrata. Odbijen je prijedlog dožupanice Iris Ukić Kotarac da barem dio programa kandidati prezentiraju na stranim jezicima  koje su naveli da govore uz obrazloženje da bi za to trebali imati stručnu osobu koja može objektivno procijeniti njihovo znanje. 
Dosadašnja direktorica Željana Šikić koja ej na toj funkciji bila dva mandata razriješena je krajem prošle godine. 
Iz kategorije: Vijesti