Datum objave: 01. Travanj 2022

NOVE CIJENE PARKIRANJA U ŠIBENIKU/ Gradski parking želi destimulirari parkiranje u nultoj i prvoj zoni

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenčani će u nultoj zoni parkiranja odnosno na rivi i u Docu od ovog ljeta parkiranje plaćati 15 umjesto dosadašnjih 10 kuna po satu, najavio je danas direktor Gradskog parkinga Goran Bulat.

Odlučili smo se na te cijene jer želimo zaštititi stanare stare gradske jezgre, ali i utjecati na smanjenje gužvi. Šibenik na tisuću stanovnika ima 496 automobila više od Zagreba. Povećanjem cijena nastojimo destimulirati parkiranje u nultoj i prvoj zonii izbjeći prometne čepove”, istaknuo je Bulat.

Stanarima stare gradske jezgremjesečne parkirne karte od 90 kuna neće poskupljivati

Zimska cijena sata parkiranja na rivi i u Docu za tri dana porast će s 5 na 6 kuna, a jednako će poskupiti i sat parkiranja u prvoj i prvoj plus zoni.

Godišnja parkirna karta je 8.000 kuna odnosno 666 kuna. Otočanima ostaje besplatan sat parkiranja u garaži, a stanari stare gradske jezgre koji nemaju godišnju kartu besplatno će moći parkirati ubuduće od 21 do 9 a ne kao do sad od 22 do 7 sati”, kazao je Bulat.

Na parkingu kod Željezničkog kolodvora i Izgradnje kao i u Dragi sat parkiranja će zimi ostaje 5 kuna dok će ljeti biti 10 umjesto dosadašnjih 6 kuna.

Poskupljuje i sat parkiranja na Mulu Krke zimi s 5 na 6 a ljeti s 10 na 15 kuna dok se u Solarisu ukida naplaćivanje po satu i uvodi isključivo dnevna karta koja će koštati 20 kuna. Na prostoru TEF-a  parking je 20 kuna dan, a na parkiralištu kod bazena u Crnici  cijena je samo 40 kuna za četiri  mjeseca za automobile sa šibenskim registracijskim tablicama. U drugoj zoni cijena parkiranja ostaje 3 kune po satu cijelu godinu

Iz kategorije: Vijesti