Datum objave: 05. Travanj 2022

ODLIČNI REZULTATI ŠIBENSKOG TORKUTA / TROKUT kao preslik promjena Grada Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

U Centru za poduzetništvo i nove tehnologije Trokut danas su predstavljeni godišnji rezultati za 2021. te planovi za 2022. godinu. Direktorica Trokuta Diana Mudrinić proteklu godinu ocijenila je kao odličnu, s čime se složio i gradonačelnik Željko Burić.

„Zašto je meni projekt Trokut iznimno drag? Zato što je on preslik promjena grada Šibenika. Iz nekad bazične i teške industrije dimnjaka mi uz pomoć novih tehnologija dobivamo novi tip gospodarskih djelatnosti koje su temelj razvoja našeg grada. Trokut u svojoj osnovi postaje baza preorijentacije šibenskog gospodarstva prema tehnologijama 21. stoljeća“, rekao je gradonačelnik Burić.

Direktorica Trokuta istaknula je kako je preko 60 djece sudjelovalo u STEM kampu Trokutići gdje su učili osnove programiranja i elektronike. Preko 150 sudionika bilo je na 15 predavanja, osnovan je i Ured za digitalne nomade, a u Trokutu su boravila njih 52.

„Održan je poduzetnički inkubator na kojem je sudjelovalo sedam timova i dodijeljena nagrada od 100.000,00 kuna. U NEET akademiji prekvalificirali smo 30 mladih za IT zanimanja, a više od 70 posto ih radi iz Šibenika. Imali smo i preko 40 sudionika Hackhatona te preko 400 sudionika na osam 'Meet upova' u kojima smo raspravljali o poduzetničkim temama“, kazala je Mudrinić.

Što se tiče kapaciteta prostora, u ožujku prošle godine povećan je kapacitet budući da je bila i povećana potražnja, a sa zadnjim danom 2021. popunjenost Trokuta bila je na 92 posto. S današnjim danom, pak, popunjenost se popela na 100 posto.

Tijekom 2022. godine u Trokutu namjeravaju završiti započete projekte te i dalje biti centralno mjesto podrške poduzetnicima u gradu Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti