Datum objave: 06. Travanj 2022

ČESTITKE/ Mladi kuhar Ante Kapović iz Šibenika dobitnik prestižne kulinarske stipendije Raise the Bar

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Mladi kuhar Ante Kapović iz Šibenika dobitnik je stipendije Raise the Bar  koja će mu omogućiti da svoje kulinarsko umijeće usavrši na jednom od renomiranih svjetskih učilišta.  Ima samo 19 godina, a trenutno je zaposlen u uglednom restoranu Fešta na otoku Žutu u Kornatima, u kojem radi od prošle godine. Kao  učenik smjera kuharstva Turističke škole u Šibenik radio je na praksi u kultnom šibenskom restoranu Pelegrini, a usavršavao se i u zagrebačkom "Rougemarinu" te restoranu Mano.

“Jako sam zadovoljan što sam dobio tu stipendiju jer je žarko želim. Prijavio sam se nadajući se da imam šanse. Imali smo intervju s članovima žirija  i morali smo pokazati svoje kulinarsko umijeće”, kazao nam je Ante. 
Uz Antu, stipendije su dobili i Marija Prša, Rok Smonkar te Monika Gubić koja će sezonu provesti radeći u restoranu "Pelegrini". Stipendije su im dodijeljene u Zagrebu, na predstavljanju vodiča Gault&Millau 2022. za Hrvatsku.
Ante se prijavio za stipendiju Raise the Bar krajem prošle godine te je, nakon prvog kruga odabira, pristupio tehničkom testiranju pred žirijem čiji su članovi renomirani stručnjaci iz regije, chefovi Igor Gudac, Marko Gajski, Bruno Vokal, Tomaž Kavčič i Nihad Mameledžija te najbolji hrvatski sommelier Ivan Jug. Stipendiju je osvojio kao jednog od četiri kandidata koji su se istaknuli tehničkim znanjem.
-Ante je bio skroman u nastupu, a istovremeno je pokazao veliku ambiciju i fokus na daljnji razvoj. Njegova izvedba bila je brza i tehnički precizna, a pripremio je najbolji umak na tehničkom testiranju. Uvjeren sam da će mu ambicija i fokus, uz dodatnu edukaciju, omogućiti da ostvari svoj san i otvori restoran usmjeren na lokalne i domaće namirnice. Uz mlade chefove kao što je Ante, naša gastronomska scena nastavit će se razvijati i rasti - rekao je Bruno Vokal, član žirija Stipendija Raise the Bar.
Iz kategorije: Vijesti