Datum objave: 07. Travanj 2022

VINSKI GOSPODIN HRVATSKE / Titulu ponio Šibenčanin Ivan Sladić koji ima vinariju u Plastovu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Mladi vinar Ivan Sladić oz Plastova u zaleđu Skradina proglašen je Vinskim gospodinom sinoć u hotelu Imperijal u Opatiji. Antonella Sorgo Kozlović iz Momjana je Vinska dama. 

Vino, taj opojni napitak, nekad rezerviran samo za bogate, danas je postao neizostavan na svim feštama; uz njega se ljubi i glavu gubi. Tko su vinari i vinarke, koji stoje iza sjajne ponude nekih od vrhunskih hrvatskih vina te ulažu puno ljubavi i strasti u uzgoj najboljih sorti?

To je pitanje zaintrigiralo Udrugu za kulturu stola G.E.T. (gastronomija, enologija, turizam) pa je 2020. godine pokrenula projekt “Vinska Dama i Vinski Gospodin”.  One najbolje ravnopravno biraju publika glasanjem za svoje favorite na stranici Udruge www.get4u.hr  i žiri koji ocjene šalje izravno uredništvu G.E.T. Reporta, organizatoru natjecanja. Nominirani su vinari i djelatnici vinarija prepoznati u javnosti, a ocjenjivali su se osobni stil, karizma, način komunikacije s medijima i publikom (uključujući javne nastupe), osobni pristup prezentaciji i marketing na društvenim mrežama. 

Vinska Dama, Antonella Sorgo Kozlović prigodom primanja nagrade je izjavila:

Izuzetno sam ponosan što je javnost prepoznala naš dugogodišnji rad, trud i njegovanje tradicije kroz ljubav prema vinu. Posebno bih želio istaknuti važnost ovog projekta za sve mlade vinare u Hrvatskoj, koji kroz ovakve susrete i podršku mogu svakodnevno nadograđivati svoje znanje i postati ambasadori hrvatskog vina u svijetu” , kazao je je Vinski Gospodin Ivan Sladić.

Ivan vodi vinariju Sladić SA svojim ocem Josom I bratom Markom. Sedma je generacija vinara u toj obitelji. Oinače njegov otac Joso je odmah nakon Domovinskog rata obnovio vinograde I proizvodnju vina. Godišnje proizvedu više od 25 000 butelja.

Iz kategorije: Vijesti