Datum objave: 18. Travanj 2022

TRADICIJA SE VRATILA / Nakon dvije godine Šibenčani i turisti uživali u Uskršnjem doručku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tradicija je vraćena nakon  dvogodišnje prisilne pauze zbog pandemije koronavirusa. Turistička zajednica grada Šibenika, Udruženje obrtnika Šibenik i Grad Šibenik organizirali su danas, na Uskrsni ponedjeljak tradicionalni Uskrsni doručak za Šibenčane i njihove goste kojim se obilježava i početak turističke sezone u Krešimirovom gradu. Bilo je ipak puno više Šibenčana nego turista koji su uglavnom, an to događanje, kako su nam kazali slučajno zalutali.

Sve je počelo defileom Šibenske narodne glazbe i Gradske straže od kazališta do trga ispred bivšeg kina Šibenik, popularni ispred Županije. Već se tu okupilo dosta ljudi i grad je napokon izgledao kao pravo turističko odredište. Samo se trebalo sjetiti praznih ulica lani i prije dvije godine i već je duši nekako bilo t 
 
„Ove godine utrošili smo 4000 jaja domaćih proizvođača te ne znam točno koliko pancete i šparoga. Svima nam je velik osmijeh na licima jer se već po ovom događaju vidi da ćemo imati odličnu sezonu. Usudio bi se reći i bolju od one rekordne 2019. godine”, rekao nam je Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika. 
 
Osim fritaje, dijelila se i šunka, jaja, pogače  i ostale delicije karakteristične za Uskrs.
Iz kategorije: Vijesti