Datum objave: 21. Travanj 2022

UNAPRIJEĐENJE GRADSOG PRIJEVOZA / Stigla prva dva od ukupno 11 niskopodnih autobusa za buduću komunalnu gradsku tvrtku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prva dva od jedanaest niskopodnih autobusa u preponatljivim šibenskim narančasto crnim bojama stigla su u Šibenik, a danas ih je u garaži Autotransporta na Ražinama pogledao gradonačelnik Šibenika Željko Burić. Nabavljeni su u sklopu projekta 'Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika', a bespovratna sredstva u iznosu od 21 milijun kuna osigurana su iz Kohezijskog fonda i Državnog proračuna. Proizvedeni su u tvornici MAN u Poljskoj. Tih 11 autobusa prometovat će od rujna na sedam gradskih linija.

 

Usprkos našem strahu zbog situacije u Ukrajini, mogućih problema s isporukom i rezervnim dijelovima, autobusi su došli i prije roka. Tvornica MAN to je odradila profesionalno i korektno, a od rujna ove godine na šibenskim ulicama će biti jedna potpuno nova priča vezana uz komunalni prijevoz. U toku je izrada studije o funkcioniranju komunalnog prijevoza na administrativnom području grada Šibenika.Novih 11 autobusa samo su jedan od krakova takozvanog integriranog komunalnog prijevoza, odnosno cjelokupne priče koja je počela s Poljanom kao logističkim centrom. Priča se nastavlja kroz projekt autobusnih stajališta i njihove digitalizacije, a u tijeku su pripreme za osposobljavanje svih ugibališta gdje je to moguće, pa čak i onog najkritičnijeg kod bolnice”, kazao je gradonačelnik Burić.

Dodao je da će to biti prijelomni trenutak za uvođenje reda u gradskih autobusni prijevoz jer je sada malo linija, a autobusi ne voze redovito. Najavio je i gradnju logističkog centra buduće gradske komunalne tvrtke komunalne tvrtke na zoni Podi.

Ovo su konkretni koraci ka izgradnji suvremenog centra šibenskog javnog gradskog prometa koji bi bio u vlasništvu Grada. To će unaprijediti kvalitetu autobusnog prijevoza na administrativnom području Šibenika. Cilj je da svi građani Šibenika imaju dostupan javni prijevoz te da ga koriste što više kako bi se uredio promet u kretanju, ali i promet u stajanju”, istaknuo je gradonačelnik.

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti