Datum objave: 24. Travanj 2022

LUKINA PRIČA SA SRETNIM ZAVRŠETKOM / Prikupljen novac za njegovu operaciju u Beču koja će mu spasiti ruku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zahvaljujući humanitarnim akcijama i lavini dobrote koju su pokrenuli članovi Dramskog studija „Ivana Jelić” prikupljeno je potrebnih 28 000 eura za 19 – godišnjeg Šibenčanina Luke Škarića.

On je nastradao u prometnoj nesreći, u prosincu prošle godine. Kobna je bila vožnja motociklom, kada je Luki oduzeta prednost prolaska. Uslijed pada s motora oštećen mu je živčani sustav u ramenu koji zahtjeva hitnu operaciju.
 
“Što se tiče ramena, ja kad je stavim ovako gore - ona pada. Mogu je dovući gore rukom drugom, ali kad pustim ona pada. Zato što je oštećen živac koji time upravlja, objasnio je Luka za HRT.
Plastični kirurg uputio ih je u bečku kliniku. U Hrvatskoj mu, kaže, ne mogu pomoći. Austrijski liječnici tvrde - operacijom mogu vratiti ruku u život. Izgledi za uspjeh operacije – osamdeset posto. Potrebni novac prikupljen je četiri mjeseca nakon nesreće. U humanitarnu akciju jučer su se uključili i šibenski bikeri. 
 
„Ovo je druga humanitarna na ovom području u pola godine. Za malu Kiaru smo je radili i sada za Luku. Sustav dok čeka, njemu triba pomoć”,  naglasio je predsjednik Motokluba Green Knights Marko Svirčić. 
 
“ Novac za operaciju je prikupljen. Hoću reći samo svima - hvala. I da nastave ovako u ovom tonu, kad god nekom treba pomoć, kazao je Luka za HRT.
Sav višak novca, Luka će - kaže - dati drugima u sličnoj nevolji.
Foto: Emisija  Provjereno, Nova TV
Iz kategorije: Vijesti