Sidebar Menu

Datum objave: 02. Svi 2022

NYIOOC / Maslinovo ulje šibenske Katoličke osnovne škole u New Yorku proglašeno najboljim među 1174 maslinovih ulja iz cijelog svijeta.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ulje Katoličke osnovne škole u Šibeniku osvojilo je zlatnu medalju na Svjetskom natjecanju maslinova ulja, World Olive Oil Competition, koje je održano u New Yorku. Proglašeno je najboljim među 1174 maslinova ulja iz Italije, Španjolske, Grčke, Maroka, Turske, Novog Zelanda, Japana, SAD-a, Izraela, Tunisa, Kine, Francuske, Portugala, Cipra, Libanona te dvadesetak uljara iz Hrvatske.
Maslinovo ulje Katoličke osnovne škole u Šibeniku već godinama je hvaljeno kao iznimno kvalitetno, a sada su njegovu izvrsnost potvrdili stručnjaci na NYIOOC 2022 najvećem i najprestižnijem svjetskom natjecanju u kvaliteti maslinovog ulja. Popis dobitnika nagrada na NYIOOC-u smatra se autoritativnim vodičem za najbolja ekstra svjetska djevičanska maslinova ulja.
Ulje Katoličke osnovne škole u Šibeniku napravljeno je od ploda masline oblice i organskog je porijekla. Brigu o školskom masliniku i maslinama vodi domar Marko Rupić, a berbu i preradu nadzire i koordinira voditelj računovodstva Šime Petrović. Masline obrađuju i beru učenici i djelatnici škole kao članovi Učeničke zadruge „Školjka“.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.