Datum objave: 05. Svibanj 2022

ODLUKA JE PALA / Krešimir Šakić izabran za direktora TZ Šibensko - kninske županije, članovi Turističkog vijeća iz redova HDZ -a bili su suzdržani

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Krešimir Šakić, nekadašnji direktor JU NP Krka, sada voditelj Odsjeka za financije, računovodstvo, investicije i investicijsko održavanje u tom nacionalnom parku novi je direktor Turističke zajednice Šibensko – kninske županije. Tako je nakon trosatnog vijećanja i natezanja odlučilo turističko vijeće te turističke zajednice. Kod glasanja presudio je na kraju glas župana i predsjednika TZ Marka Jelića koji se priklonio petorici članova vijeća koji su podržali Šakića. Inače župan se zalagao da se izabere novinarka Sanja Jurišić, ali osim njega nitko nije bio za to. Kako neslužbeno doznajemo dio vijećnika koji pripada HDZ – u bio je suzdržan. Šakića treba još potvrditi Ministarstvo turizma. On je nakad bio vrlo aktivni član i funkcioner SDP -a, ali već nekoliko godina nije aktivan iako je još uvijek član te stranke. 

Ovo je inače ponovljeni natječaj jer je prvi poništen zbog prijave Ministarstvu koje je ocijenilo da nije zakonito objavljen jer se od kandidata tražilo da prilože uvjerenje o nekažnjavanju, a po Zakonu poslodavac mora sam tražiti tu potvrdu. Kandidati su još bili diplomirana teologinja i direktorica Turističke zajednice Grada Drniša Ivana Menđušić, profesorica engleskog i njemačkog jezika te konzultantica s 20-godišnjim iskustvom na području intelektualnog kapitala Karmenka Jelčić Ivanošić te  Jurica Pažanin  i Marko Koloper, novinarima za sada  nepoznata imena.
Na natječaj se javila i Jelena Obratov, tajnica Udruženja obrtnika  otoka Murtera  koja je slovila kao HDZ -ov kandidat no  nju si na prošloj sjednici, kod pregledavanja pristiglih prijava odbacili jer nije priložila potpisani četverogodišnji program rada. To inače nije uobičajeno, ali je u natječaju izričito stajalo da svi priloženi dokumenti moraju biti potpisani. Ona je danas članovima  Vijeća predočila mišljenje Ministarstva turizma po kojem to nije bio razlog za dobacivanje njezine prijave, ali župan Jelić to nije uvažio.
 
Prije izbora svi kandidati su članovima Turističkog vijeća prezentirali svoj četverogodišnji program i odgovarali na njihova pitanja.
Iz kategorije: Vijesti