Datum objave: 09. Svibanj 2022

ŠIBENČANI NA PANTOVČAKU / Predsjednik Milanović primio predstavnike Kluba Šibenčana i šibenske gradske vlasti

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Predstavnici Društva Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu izvijestili su u ponedjeljak predsjednika RH Zorana Milanovića, koji ih je primio u svom uredu, o radu tog društva, naglasili su da se politikom ne bave, a sastanak je bio prigoda da se razgovara i o razvoju toga grada.

Društvo Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu počeli su organizirati šibenski studenti u Zagrebu još 1965., a formalno je kao udruga osnovano 1976. od kada kontinuirano djeluje. Zbog toga se smatra, kako je rečeno na sastanku, jednim od najdugovječnijih društava te vrste u Hrvatskoj, stoji u priopćenju predsjednikova ureda.

Društvo je osnovano, pojasnili su njegovi predstavnici, radi ostvarivanja kontakata te različitih aktivnosti ne samo Šibenčana u Zagrebu već i njihovih prijatelja kao i radi predstavljanja svog zavičaja. Bilo je razdoblja kada je društvo okupljalo i po nekoliko tisuća članova, dok su danas u radu društva najbrojniji šibenski studenti u Zagrebu.

Pojasnili su, nadalje, kako je unutar Društva predviđeno i formiranje podružnica, među kojima je najaktivniji studentski Klub Šibenčana. Studenti Kluba Šibenčana organiziraju događanja poput tribina, umjetničkih izložbi, pjesničkih i filmskih večeri, koncerata, kvizova te Malonogometnu ligu. Jedan od prepoznatljivijih projekata Društva je tradicionalna Šibenska večer. Posebno je istaknuto kako se Društvo Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu ne bavi politikom.

U izaslanstvu Društva Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu bili su predsjednik Društva Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu doc. dr. sc. Miljenko Bura, dopredsjednik Društva  Josip Ninić i članovi Upravnog odbora Društva Goran Petković, Zdenko Krajina, Kristijana Kelava, Željko Rupić i Lovro Štrbinić. Iz Grada Šibenika na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Grada Šibenika i izaslanik gradonačelnika Grada Šibenika Tihomir Paškov i pročelnica Ureda gradonačelnika Grada Šibenika Mladena Baran Jakelić.

Iz kategorije: Vijesti