Datum objave: 10. Svibanj 2022

ERASMUS PLUS / Gradonačelnik Burić ugostio sudionike još jednog školskog međunarodnog projekta

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas u svom uredu predstavnike škola, odnosno sudionike međunarodnog Erasmus + projekta „Call of Poseidon“ iz Italije, Španjolske, Švedske te domaćina, Osnovne škole Meterize, koji su koordinator tog EU projekta.

Budući da je cilj projekta zaštita voda te da su sudionici iz gradova na moru, gradonačelnik je predstavio Šibenik, njegove morske, ali i kopnene projekte i što sve grad čini na području komunalne infrastrukture, turizma, gospodarstva i ekološke zaštite.

„Erasmus projekt je izvrstan za učenike i profesore koji se tako upoznaju s novim kulturama i vide primjere dobre prakse u drugim državama. Šibenik je grad koji proživljava turističku renesansu upravo zahvaljujući činjenici da smo odbacili tešku i bazičnu industriju i okrenuli se ekološki prihvatljivim projektima“, poručio je gradonačelnik Burić dodavši kako se razvoj Šibenika temelji na gospodarstvu, turizmu i visokom školstvu.

Sudionici projekta zahvalili su se gradonačelniku na gostoprimstvu, a u sklopu svojih aktivnosti razgledali su znamenitosti grada Šibenika i Šibensko-kninske županije. Njihov povratak u Šibenik na rasporedu je u listopadu ove godine, dok su predstavnici OŠ Meterize već bili u Italiji i Španjolskoj, gdje su razmjenjivali iskustva sa svojim kolegama.

Projekt je počeo 2020. godine, ali je zbog korone bio odgođen, a škole sudionici, uz OŠ Meterize iz Šibenika, dolaze iz španjolskog Coina, talijanskog Tremestierija Etnea te švedskog Eskilstunea.

Predviđeni završetak projekta je u lipnju 2023. godine.

Iz kategorije: Vijesti