Datum objave: 13. Svibanj 2022

IZVANUČIONIČKA NASTAVA / Učenici TUŠ a provovirali zdravi život vježbajući na Banju, Šubićevcu i u Rasadniku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Fizičke aktivnosti i zdrava prehrana usko su povezani sa ljudskim zdravljem u Turističko-ugostiteljskoj školi Šibenik odlučili su Svjetski dan zdravlja obilježiti izvanučioničkom nastavom usmjerenom upravo na fizičke aktivnosti i to na tri lokacije u Šibeniku.

Tako su prvi razredi predvođeni učenikom Ivanom Matasom bili su na gradskoj plaži Banj, drugi razredi predvođeni učenikom Stipom Rupićem bili su na igralištu Rasadnik na Vidicima, a treći i četvrti razredi predvođeni učenicom Tarom Šolić bili su u parku Šubićevac.

Ovu izvanučioničku nastavu vodili su naši učenici pod mentoriranjem svojih nastavnika Tjelesne i zdravstvene kulture koji su u suradnji s pedagoginjom škole osmislili cijeli projekt. Projekt je započeo sa uvodom o važnosti kretanja i povezanosti s općim stanjem organizma do sudjelovanja u raznim vježbama”, kaću u Turističkoj školi.

Učenici su trčali po trim stazi, radili opće pripremne vježbe i vježbe oblikovanja tijela, natjecali se u potezanju konopa, odigrali turnir u košarci, badmintonu i odbojci, malom nogometu, boćanju i reketima te šetnjom na vidikovac. Sve ove aktivnosti naših učenika i nastavnika odvijale su se na tri prekrasne lokacije našeg grada koje istovremeno mogu predstavljati i zanimljive turističke mikrolokacije za građanstvo i turiste čime smo ih ovim projektom nastojali promovirati.

Iz kategorije: Vijesti