Datum objave: 13. Svibanj 2022

VRIJEDNA DONACIJA I Liga za borbu protiv raka donirala šibenskoj bolnici klima uređaj i reagense za markere

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prikupljenim sredstvima na humanitarnim akcijama „Sto torbi za Ligu“ i Dan narcisa 2022. „Od srca za njih II.“ Liga protiv raka Šibensko - kninske županije nabavila je klima - uređaj za potrebe Odjela onkologije šibenske opće bolnice te reagense za markere Odjelu medicinsko biokemijskog laboratorija.

Hvalevrijednu akciju za pomoć oboljelima od malignih bolesti koju su nazvali “Sto torbi za Ligu” organizirali su Liga za borbu protiv raka Šibensko – kninske županije i šibenska Udruga likovnih amatera Tempera.

Liga za borbu protiv raka nabavila je od donacija 100 modrih torbi koje su oslikale članice udruge Tempera tako da je svaka torba unikatna. Nakon toga su ih izložili na aukcijskoj izložbi i na taj način prikupili sredstva za tu donaciju.

Na Dan narcisa cilj kojeg je podizanje društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda dojki  prodavali su narcise diljem Županije i na taj način prikupili dodatna sredstva.

Ravnatelj šibenske bolnice dr. Kristijan Stipaničev javno je zahvalio šibenskoj Ligi za borbu protiv raka na toj donaciji.

 

 

Iz kategorije: Vijesti