Datum objave: 16. Svibanj 2022

ŠTRAJK / Počeo štrajk vozača, medicinske sestara i tehničari u sanitetskom prijevozu, trajat će do ispunjavanja zahtjeva

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Oko 400 vozača saniteta, medicinske sestara i tehničari u sanitetskom prijevozu od ponedjeljaka su u štrajku koji će trajati do ispunjenja zahtjeva, odnosno do izjednačavanja plaća svim vozačima u sustavu saniteta, među njim asu i djelatnici te službe iz Šibenika, Drniša i Knina.

U Domu zdravlja u Šibeniku  štrajka cijela ta služba, ali je osiguran prijevoz u hitnim slučajevima te za onkološke bolesnike i one koji idu na dijalizu.

"Zahtjevi djelatnika sanitetske službe u županijama u kojima se sada štrajka su poznati od prije. Mislim da su opravdani. Želio bih samo da se što prije uvaže i da se štrajk prekine kako ne bi patili oni bolesnici kojima je sanitet nužan, a ne spadaju u hitne slučajeve", kazao nam je jutros Joško Jurić, ravnatelj šibenskog doma zdravlja.

U sedam županija - Zadarskoj, Sisačko-moslavačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Virovitičko-podravskoj, Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj sanitet je pod zavodima za hitnu medicinu. Oni ne mogu štrajkati, ali će raditi isključivo prema pravilniku o sanitetskom prijevozu.

Štrajk će trajati do ispunjenja zahtjeva, odnosno donošenja uredbe kojom bi se plaće vozača saniteta izjednačile na razini cijele države koje se danas razlikuju i po 1500 kuna, ovisno o županiji.

Iz kategorije: Vijesti