Datum objave: 16. Svibanj 2022

ZA NJU NIGDJE NEMA MJESTA / Zlatka Kundid, uoči Dana županije u kojoj je radila gotovo 30 godina, podsjetila ponovno da je potjerana na ulicu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Uoči  Dana Šibensko – kninske županija mr.sc Zlatka Kundid, jedna od dvoje zaposlenika koji su nakon restrukturiranja županijske uprave  ostali neraspoređeni poslala je pismo čelnim ljudima Županije i  Grada Šibenika s molbom da joj pomognu da se za nju nađe mjesto u županijskoj upravi jer će za mjesec dana završiti na Zavodu za zapošljavanje. 

„Obraćam Vam se svima, dragim i poštovanim Naslovljenima u otkaznom roku, da, otkaznom roku koji istječe za 3 tjedna, te nakon 28 godina i 3 mjeseca uzornog radnog staža u 52. godini života, ja brojim posljednje dane do prijave na HZZ - biro, točnije, dana  15. lipnja 2022. godine. Želim Vas samo kratko obavijestiti da je moj rad 23 godine u ŠKŽ bio jedan od najuzornijih, najvrjednijih, požrtvovnih i nadasve kulturnog ophođenja s našim građanima i svim kolegama, a što to moj Grad i moj Županija znanu, uvijek i sve temeljem Zakona i mog profesionalnog habitusa i radnog i osobnog dostojanstva.
 
Apeliram i molim ovom posljednjom prigodom prije odlaska na HZZ dana 15.06.2022., te prethodno predavši u ovom 2,5 mjesečnom otkaznom roku niz zamolbi NKV i SSS stručne spreme za čistačicu, prodavačicu, sobaricu, jer radnog mjesta VSS za mene u novom Pravilniku nema; ja sam višak. No, ja "višak" ili kako neki rekoše, čak i nemarna i neradna, ja sam uvijek puno radila; prva dolazila, zadnja odlazila, radila sam za, sada novim Pravilnikom  novootvorena čak 2 radna mjesta koja će se uposliti novim službenicima odmah po mom odlasku na HZZ. Zašto nigdje za mene mjesta nema? ", pita se Zlatka Kundid.
 
 
 
Protekla dva mjeseca natjecala se za različite poslove koje su i ispod njezine razine obrazovanja – za prodavačicu, trafikanticu i slično, ali ni tu nije imala sreće. U Županijskoj upravi radila je 28 godina, a  prekobrojnom je proglašena unatoč tome što je sve godine odlično ocijenjena za svoj rad.  Jednostavno, po novom ustroju ukinuto je njezino radno mjesto u Uredu za prosvjetu, znanost. sport i nove tehnologije , a ni u jednom drugom nije se za nju  pronašlo mjesto. Dožupanica Iris Ukić Kotarac tražila je da ju se rasporedi u Upravni odjel za poslove župana i postavi za poslovnu tajnicu koja bi bila od velike pomoći  njoj i dožupanu Ognjenu Vukmiroviću, ali to nije prihvaćeno.
 
Od početka je jasno da je Zlatka Kundid žrtva obračuna između župana dr.sc. Marja Jelića i predsjednika Županijske skupštine Stipe  Petrine jer mu je na početku mandata pomogla da dođe do nekih podataka o radu Županijske zajednice sportova. To  je krimen zbog kojeg je postala nepoželjna u županijskoj upravi te je doslovno potjerana na ulicu kao teški invalid, žena s 52 godine koja k tome brine i o bolesnoj majci. Nisu je uspjeli zaštiti ni oni zbog kojih je riskirala vjerujući da su u Županiji zapuhali neki drugi vjetrovi. Zlatka Kundid prije nekoliko godina imala je spor s pročelnikom Ureda za zadravstvu u kojem je prije radila, ali ju je tada bivši župan Goran Pauk zaštitio i situaciju smirio tako što je premjestio u drugi upravni odjel.  
Iz kategorije: Vijesti