Datum objave: 21. Svibanj 2022

DVIJE NAJPODUZETNICE SU NAŠE / Šibenske poduzetnice Ornela Šupe i Jasna Grubišić dobile priznanje za svoj rad u 2021. godini

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Svjetski Dan ženskog poduzetništva koji je proglašen prije 20 godina  obilježen je  u Šibeniku u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena Krug svečanim proglašenjem poduzetnica godine i 4. nacionalnom konferencijom žena poduzetnica. Iz Šibenika dolazi i nova predsjednica te nacionalne udruge - Zorana Ivić, osnivačica DV "Žižula".

Među trima nagrađenim poduzetnicama dvije su  iz Šibenika i to Ornela Šupe, vlasnica Servisa za čišćenje Bubamara, koje je dobila priznanje za svoj rad u 2021. godini  u kategoriji poduzetnica  te Jasna Grubišić, osnivačica i ravnateljica Dječjeg vrtića “Sunce” koja je tu titulu zaslužila u kategoriji socijalnog poduzetništva. Menadžerica godine je Martina Puljić, predsjednica Uprave društva Pleter usluge koja je kako u obrazloženju stoji "razvila strategiju za izlazak na otvoreno tržište za posebne djelatnosti društva radi akvizicije novih djelatnosti i unaprjeđenja standarda svojih djelatnika".
Sve su nagrađene poduzetnice u prošloj godini koja je zbog koronakrize bila vrlo teška za poslovanje unaprijedile svoju djelatnost, povećale broj zaposlenika i pozitivno poslovale.

Na svečanosti obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica osim poduzetnica iz cijele Hrvatske, članica Hrvatske udruge poslovnih žena “Krug bili su  Martina Ciglević, izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske, Nataša  Mikuš Žigman, državna tajnica i izaslanica  predsjednika Vlade Republike Hrvatske  Marina Rožić, glavnu tajnicu HGK Zagreb,  dr.sc. Marko Jelić, župan Šibensko - kninske županije  mr.sc. Danijela Miletu, zamjenik šibenskog gradonačelnika koji su pozdravili skup  ukazali na  važnost  podupiranja žena u poduzetništvu i preuzimanju upravljačkih funkcija u gospodarstvu.


Na 4. nacionalnoj konferenciji žena poduzetnica održana tri okrugla stola pod nazivom Inspiracija, inovacija i tradicija na kojima će svoja poduzetnička iskustva,a ideje razmijeniti žene iz cijele Hrvatske,  a bila je to i prilika za promociju šibenske nematerijalne baštine.

 

 

Iz kategorije: Vijesti