Datum objave: 02. Lipanj 2022

U ČAST BRITANSKOJ KRALJICI / Platinasti jubilej slavit će se u subotu u Lukinom cvjetnom kutku na Gorici uz kraljičine kolače i cvijeće

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Platinasti jubilej  96 – godišnje kraljice Elizabethe II. Njezinih  70 godina na britanskom tronu koji će se u Ujedinjenom kraljevstvu slaviti četiri dana u subotu će biti obilježen i u Šibeniku. To događanje organizira šibenski florist Luka Čular, a na poticaj hrvatskog gastro eksperta Ante Carića. Luka je zaljubljenik u klasničnu glazbu, ali i u lik i djelo kraljice Elizabete II.

 
„Bez obzira na to što ljudi mislili o britanskoj monarhiji, ne može se poreći činjenica da je kraljica čitav svoj život posvetila služeći svojem narodu kako je javnosti i obećala još kao princeza kada je imala 21 godinu. Otkako je postala kraljicom svoj je posao državnog poglavara obavljala odgovorno i uzorno, a to radi i dalje, unatoč poznim godinama, te je bila i jeste primjer ostalim državnim poglavarima sirom svijeta. Ali i svima nama jer je na vlastitom primjeru pokazala sto znaci riječ požrtvovnost, ali i sto znaci držati do svoje rijeci. Zadivila je sve posvetivši posljednjih 70 godina ulozi koju joj je namijenila sudbina.  Kraljica je i osebujna modna ikona te ljubiteljica cvijeća te je ovaj domjenak idealna prilika da se domaća javnost upozna i s cvijećem koje ta vladarica voli i koje se kroz njene bukete, kako vjenčani, a pogotovo krunidbeni, upisalo u povijest.”, kaže Luka.
Na njegov domjenak dame bi trebale doći u šeširu po uzoru na dress code kraljičinih vrtnih zabava i konjskih utrka Royal Ascot. Bit će poslužene  slatke delicije koje su dio britanskog slastičarskog naslijeđa te kokteli koji se rado ispijaju na kraljevskim vrtnim zabavama. 
 
„Naravno, moći će se kupiti moja rekonstrukciju kraljičinog krunidbenog buketa te ostalo cvijeće koje voli kako Elizabetha II. tako i njezina obitelj. Dame koje dođu sa šeširima u Lukin  cvjetni  kutak koji se nalazi podno stepenica koje vode na Goricu, u blizini crkve svetog Krševana  očekuje i poseban popust,. Što bude  osebujniji šešir to se biti veći  popust, a vjerujem da će i gospoda isto tako rado razveseliti svoje druge polovice buketima ogrnutim kraljevskim plaštom”, objašnjava Luka.
Nema sumnje da će to događanje unijeti dodatni šušur u povijesnu jezgru Šibenika. Obrt za izradu slastica  Ljepotuška pripremit će  Lemon curd tart, Eaton mess, Victoria sponge te Carrot cake, a sponzor je i  Jack Rabbit Slim’s bar.
Iz kategorije: Vijesti