Datum objave: 08. Lipanj 2022

NEVINI U PRITVORU / Četvorica Šibenčana, navijača Torcide puštena na slobodu, dokazano da nisu sudjelovali u sukobu s policijom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dva tjedna nakon sukoba huligana i policije na odmorištu Desinec, na autocesti između Zagreba i Karlovca, četiri pripadnika Torcide izlašla su na slobodu. Ukidanje istražnog zatvora za njih je tražilo državno odvjetništvo u Velikoj Gorici koje je odbacilo kaznenu prijavu policije i obustavilo postupak protiv njih, doznaje Slobodna Dalmacija.

Kako saznajemo, definitivno smatraju da nema dokaza da su sudjelovali u napadu na policiju i uništavanju benzinske postaje. Radi se o:Antoniu Š. (24), Lovri M. (19), Stipi L. (21) i Ivan M. (29), sa šibenskog područja. Četvorica su bila zajedno u osobnom automobilu te podalje od mjesta sukoba.

Tijekom dosadašnjeg postupka dokazalo se kako su u svojim obranama kazali istinu da su uhićeni bez osnove. Na odluku o njihovom puštanju utjecalo je i pregled video snimki s mjesta događaja na kojima se pokazalo koliko su bili udaljeni od nereda.

Prema neslužbenim podacima, gotov je i pregled svih mobitela oduzetih od uhićenih. Još nisu poznati rezultati nalaza i vještačenja, a za ostalih 38 uhićenih pod sumnjom da su sudjelovali u neredu nastavlja se postupak.

Nad njima je određen istražni zatvor do mjesec dana, a potvrdilo ga je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici koje je odbacilo žalbe jednog dijela uhićenih. Za ostale se još uvijek čeka odluka po žalbama.

Osnova za zadržavanje u istražnom zatvoru je mogućnost ponavljanja kaznenog djela. U sukobu s policijom ozlijeđen je 20 policajaca i 15 osumnjičenika, od kojih su četiri ranjena vatrenim oružjem.

Oštećena su i četiri službena vozila. Uhićene osobe su osumnjičene da su zajednički i dogovorno isplanirali napad i izazivanje nereda. 

 

Iz kategorije: Vijesti