Datum objave: 09. Lipanj 2022

SIGURNOST U PROMETU / Šibenska policija provodi akciju suzbijanja prometnih nesreća i prekršaja koje izazivaju vozači mopeda i motocikla

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Policijska uprava šibensko - kninska provodi ciljanu preventivno represivnu akcija suzbijanja prometnih nesreća i prekršaja koje uzrokuju vozači mopeda i motocikla. U akciji će, priopćeno je, sudjelovati maksimalan broj policijskih službenika i tehničkih sredstava, a ciljano će biti sankcionirani prekršaji prekoračenja brzine i ostalih najtežih prekršaja, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, korištenja mobilnog telefona, nepropisnog pretjecanja, upravljanja vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom, upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom. Posebno se postupa prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

U prvih pet mjeseci 2022. godine na području Policijske uprave šibensko -kninske dogodile su se 283 prometne nesreće od kojih 208 s materijalnom štetom, ozlijeđena je 71 osoba, a 4 su osobe smrtno stradale. U mjesecu lipnju vozači mopeda i motocikala uzrokovali su 35 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 1 u kojoj je 1 osoba smrtno stradala. Najčešći uzroci tih nesreća su nepropisna i neprilagođena brzina vozača mopeda i motocikla, oduzimanje prednosti od strane vozača osobnih i teretnih automobila, kao i prekršaji vožnje bez zaštitne kacige, vožnja prije stjecanja prava na upravljanje i vožnje neregistriranih i tehnička neispravnost mopeda i motocikla.

Iz kategorije: Vijesti