Datum objave: 09. Lipanj 2022

GRADSKO VIJEĆE / Iziritiran primjedbama oprbenih vijećnika Kovača i Marenzija na novi gradski prijevoz gradonačelnik Burić napustio dio sjednice

Stanko Ferić
Stanko Ferić
 Sjednice predstavničkih tijela obično napuštaju nezadovoljni vijećnici, ali dio današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika napustio je gradonačelnik Burić, očito iziritiran primjedbama nekih oporbenih vijećnika na  organizaciju novog gradskog autobusnog prijevoza pogotovo izjavom Maria Kovača da se njegovo obećanje da će se građani besplatno voziti pokazalo utopijom ili pak  vijećnika Rikard Marenzija da nisu smjeli kupovati dizelske autobuse kojih se Europi svi odriču  te da su trebali još malo pričekati i EU novcem kupiti električne autobuse za lokalni prijevoz. 
 
Zbog nabave dizelskih niskopodnih autobusa u vrijeme kada gradovi u Europi pa i naša Rijeka, planiraju do 2025 pola autobusnog voznog parka zamijeniti električnim autobusima  vijećnik NL Stipe Petrina  Marenzi prozvao gradske čelnike  I već tada je navukao bijes gradonačelnika koji je an to odgovorio da je dobro da građani čuju što neki vijećnici pričaju Kako bi znali za koga su glasali. No rasprava o toj temi rasplamsala se an točki dnevnog reda vezanoj za gradski proračun a “načeo” ju je vijećnik DP -a Mario Kovač koji je ustvrdio kako se još ne zna koliko će nova organizacija lokalnog autobusnog prijevoza koštati,a nabavljeni su autobusi i zapošljavaju se vozači.
 
Napomenuo je da gradonačelnik Burić  njegov zamjenik Mileta  o tome iznose različite podatke, da su nekonzistentni, da iznose različite podatke o tome koliko će an kraju biti potrebno autobusa za novi gradski prijevoz te da je očito da se izjalovilo  Burićevo obećanje da će prijevoz građanima biti besplatan. Kovač je spomenu primjer grada Talina u kojem je gradonačelnik organizirao referendum an kojem su se građani očitovali o javnom prijevozu nakon što ih je upoznao s tim koliko će to koštati.
Gradonačelnik Burić je na to kazao kako Grad Šibenik neće odustati od besplatnog komunalnog prijevoza. 
 
“Mi moramo biti najbolji. Nećemo odustati od toga da dijete iz Šparadića, Grebaštice, Vrpolja ima jednake mogućnosti  pohađati sve aktivnosti koje želi. Nećemo odustati od ideje da naši građani imaju siguran, moderan  prijevoz”, kazao je dodavši da brojke koje je Kovač iznio neće   komentirati jer da će sve odgovore dati Studija koja se izrađuje i kojom će se predložiti kako će financirati taj prijevoz na cijelom administrativnom području Grada Šibenika I kako će autobusi prometovati. Studija će dati odgovor na to kakvi su to autobusi, kako će prometovati. Tek to je navelo Kovača da ponovno reagira.
“Ne bih želio da se shvati da sam ja neprijatelj ovog novog prijevoza. Mi nismo gori ni od koga, ali živimo u drukčiji okolnostima. Vi kažete da brojke nisu bitne, da nije bitno  hoće  li to koštati 10, 20, 30 ili 50 milijuna kuna. Isti odgovor o Studiji sam dobio i prije tri mjeseca. Ušli ste u ovaj projekt, a da ne znate koliko će to građane stajati. Ja vam čestitam na vašoj retoričkoj uspješnosti, ali govoriti da se još ništa ne zna o financijskim izdacima, a autobusi su već tu, zapošljavate vozače.. To meni nije prihvatljivo”, istaknuo je Kovač. Burić je ponovio kako njegova obećanja nisu utopija  kako je tu već 11 autobusa. Pozvao je Petra Mišuru, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte da  vijećnicima pruži dodatne informacije, a većina ih je prvi put čula. 
Tako se pokazalo da je Grad Šibenik od početka, otkako se krenulo u natjecanje za EU sredstva za nove autobuse bio u najlošijoj situaciji u odnosu an ostale gradove jer svi oni imaju svoja poduzeća za lokalni prijevoz ,a u Šibeniku za to koncesiju ima privatnik koji nije mogao konkurirati. Potom su uspjeli preoblikovati projekt izgradnje podzemne garaže u Logistički centar  i mobilnost u  sklopu njega dobiti novac za nove autobuse, ali nisu mogli birati koje nego uzeti ono što se nudi. U sklopu tog projekta predviđena je izrada Studije koja se , zbog ponavljanja javne nabave, kasnije počela izrađivati. 
“Pokazalo se da je za održavanje postojećih linija na cijelom administrativnom području grada potrebno 19 autobusa. Mi ih imamo 11, ali imamo mogućnost podugovaranja. Ovih novih 11 autobusa će prometovati an gradskim linijama,a prigradske ćemo organizirati an drukčiji način. Jedan ovaj autobus znači 70 automobila manje u gradskoj vožnji, a i zagađuju zrak puno manje nego toliki broj automobila. Naravno da će svi sljedeći autobusi koje budemo nabavljali biti električni jer  drukčiji iz EU fondova neće moći kupiti. Što se tiče cijene za sada znamo da prijevoz neće biti besplatan, ali će građani participirati manjim dijelom u komercijalnoj cijeni karte što je skoro pa besplatno, slično kao I kako plaćamo zdravstvene usluge. Sigurno je da će građani Šibenika plaćati jeftiniji prijevoz od onih koji u Šibeniku ne žive” objasnio je Mišura. 
Za govornicu je potom izašao Rikard Marenzi najavljujući da će demistificirati ulogu gradske vlasti u nabavi tih novih autobusa što je, vjerojatno, gradonačelniku bilo previše. 
“Puno je gradova državnim sredstvima nabavilo nove autobuse. Ministarstvo prometa je inzistiralo an  natječajima za njih 200. To je sve OK. Vi danas ne možete nigdje uvesti dizel autobuse osim u Hrvatskoj. Za godinu dana u Europi će biti samo električni autobusi. Besplatni autobusi se uvode da se, zbog ekoloških razloga, smanji promet osobnih automobila  gradu, a nama ovaj projekt očito  ne služi za to”, ocijenio je Marenzi  na što je gradonačelnik Burić opet reagirao.
“Ne želim biti grub, ali ako vijećnik Marenzi manipulira javnošću onda moram biti grub. Šibenik nije imao svoj autobusni prijevoz nego privatnika u koncesiji koji se nije mogao natjecati za te autobuse. Naša namjera je imati besplatni autobusni prijevoz. Grad Šibenik će dobiti vlastitu tvrtku za gradski prijevoz i moderne autobuse. Ovo što neki oporbeni vijećnici u Gradskom vijeću Šibenika pokušati dezavuirati nečiji rad je previše. Vode se samo ideološkim  ciljevima, a pokazuju i neznanje. Ja sam obećao da ćemo dobiti moderni, dobro organizirani prijevoz an cijelom području Grada Šibenika. Vi ne uvažavate informacije koje vam dajemo  ponovno iznosite krive podatke. U najmanju ruku niste korektni”, kazao je I izišao iz dvorane. 
Rikard Marenzi je ostao u čudu zbog takve reakcije tvrdeći da ništa krivo nije rekao niti je iznio netočne podatke te je dodao kako govori u ime građana an koje se to odnosi, a da im vlast daje samo obećanja bez konkretnih analiza i Studije.  
 
U raspravu se uključio i Tonći Restović koji je prvi put čuo neke informacije i to iz izlaganja Petra Mišure te je zaključio:
“Očito je da novi gradski prijevoz neće biti besplatan prijevoz, Drago mi je da nam se konačno objasnilo zašto je i kako došlo nabave ovih autobusa. Mislim da time radimo dugoročnu štetu gradu koliko god mislili da je to korak naprijed. U nekim gradovima u Europi ne možete pristupiti centru s automobilima na benzin ili dizel. Ovo je najbolji primjer da bi trebalo pažljivije i u suradnji  donositi za grad bitne odluke. Izgradili smo  podzemne garaže I  napravili katastrofalan potez jer umjesto  da automobile  tjeramo izvan grada mi ih privlačimo  u grad.  Znam da su to teške odluke, a ali vi ste tu da radite teške stvari”, poručio je Restović.
Iz kategorije: Vijesti