Datum objave: 11. Lipanj 2022

SABOR HDZ - a / Fotoreporteri snimili iznimno dobro raspoloženog ministra Malenicu iako nije ušao u Predsjedništvo

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 HDZ je danas na Općem saboru dovršio unutarstranački izborni proces započet još u ožujku 2020., a koji je prekinula pandemija i epidemiološke mjere zbog kojih je do sada bilo nemoguće okupiti sabor stranke. Nešto više od 1300 delegata okupljenih u Lisinskom izabralo je deset članova Predsjedništva stranke, s liste na kojoj je bio jednak broj kandidata iza kojih je stao vrh HDZ-a, piše Večernji.hr.

Izborom novih članova Predsjedništva stranka je nastojala pokazati i novo lice, budući da se mahom radi o mlađem kadru, uglavnom županima koji su se potvrdili na lanjskim lokalnim izborima. Uz novi kadar, stranka je predstavila i novi program, u kojem ističe svoju viziju za četvrto desetljeće samostalnosti Hrvatske.

Na velikom skupu u Koncertnoj dvorani Lisinski, posebno dobro raspoložen bio je Plenkovićev ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica. Fotoreporteri agencije Pixsell zabilježili su nekoliko kadrova, u kojima samozadovoljni Malenica iskazuje osjetnu razinu sreće današnjim mitingom stranke, primijetio je  Telegram.hr. Malenica nije među izabranim članovima Predsjedništva.

Deset kandidata za Predsjedništvo HDZ-a, kako je objavljeno na Saboru, dobili su sljedeći broj glasova:

Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije u Predsjedništvo HDZ-a je ušla s najvećim brojem glasova - 955, dok je župan Splitsko- dalmatinske županije Blaženko Boban dobio 901 glas. Varaždinski župan Anđelko Stričak dobio je 897 glasova, sisačko-moslavački Ivan Celjak 892 glasa, a ministrica Nina Obuljen Koržinek 886 glasova. Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić dobio je 880 glasova, virovitičko-podravski župan Igor Andrović 873 glasa, gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar 848 glasova, ličko- senjski Zupan Ernest Petry 844 glasa, te državni tajnik Sime Erlić 839 glasova.

Istodobno su izabrani i članovi novog tijela, Nacionalnog odbora HDZ-a, za koji je bilo kandidirano 55 HDZ-ovaca.

FOTO: Pixsell

 

 

 

 

 

Predsjednik stranke Plenković u završnom je govoru, uz zahvalu svim izaslanicima na dolasku i angažmanu, rekao kako se može konstatirati visoki stupanj političkog suglasja unutar HDZ-a o smjeru kojim treba i dalje graditi, unaprjeđivati rad stranke, a osobito visoki stupanj i dogovora i odlučnosti da zajednički rade na boljitku Hrvatske, hrvatskog naroda, svih građana Hrvatske, kao i boljitka Hrvata izvan Hrvatske.

Iz kategorije: Vijesti