Datum objave: 18. Lipanj 2022

OBITELJSKO PUTOVANJE VLAKOM / Hrvatske željeznice nude velike obiteljske popuste za putovanje vlakom.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatske željeznice ponudile su popuste od 40 do 50 posto na obiteljska putovanja. Popust ostvaruje, navodi se u priopćenju, svaki od najmanje tri, a najviše deset članova obitelji za povratna putovanja u 1. i 2. razredu redovnih vlakova u unutarnjem prometu. Popust prvenstveno mogu koristiti članovi obiteljske zajednice: roditelji/staratelji, djeca, bake, djedovi i drugi, od kojih najmanje jedan putnik mora biti dijete u dobi od 6 do navršenih 15 godina života. Djeca do navršene 6. godine starosti koja i inače ne plaćaju prijevoznu kartu, ne ubrajaju u korisnike popusta. Starosna dob djeteta utvrđuje se uvidom u zdravstvenu iskaznicu ili drugi dokument djeteta, dok ostali putnici ne trebaju dokazivati obiteljsku povezanost.
Karta za povratna putovanja vrijedi 6 dana, a moguće je koristiti produljeni rok valjanosti prijevozne karte
do 30 dana. Popust se ne primjenjuje na udaljenostima kraćim od 25 kilometara. Šibenčani, dakle, neće moći koristiti ovu pogodnost za putovanje do Perkovića.

U Njemačkoj se za razliku od Hrvatske može svim sredstvima javnog prijevoza po cijeloj državi putovati neograničeno za 9 eura mjesečno. U usporedbi s tim popusti koji se nude u Hrvatskoj, beznačajni su.

Ilustracija: dreamstime

Iz kategorije: Vijesti