Datum objave: 21. Lipanj 2022

UDRUGA VOLIM ŠIBENIK / Dobro je krenulo, Šibenčani za izložbu o Jadriji šalju i svoje fotografije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dobro iskustvo interakcije s građanima kod organiziranja izložbe „Lijepa , ljepša, Šibenčanka” ponavlja s ei u slučaju najavljene izložbe o zlatnom dobu Jadrije koju u povodu 100. obljetnice osnivanja tog gradskog kupališta organizira udruga „Volim Šibenik”. 

„Poučeni upravo tim  dragocjenim iskustvom u organiziranju izložbe „Lijepa, ljepša, Šibenčanka” kada su nam brojni građani za tu izložbu poslali fotografije svojih, majki, baka, prabaka iz svojih obiteljskih albuma pa je to bila izložba sviju nas pozvali smo građane da se uključe i u  izložbu o zlatnom dobu Jadrije koju ćemo otvoriti početkom kolovoza ove godine. I nismo pogriješili. Svakodnevno dobivamo pozive i stižu nam fotografije”, kaže Stanko Ferić iz udruge „Volim Šibenik” koji organizira tu izložbu.
 
Ta je udruga sama prikupila više od 200  do sada nikada u javnosti viđenih fotografija iz zlatnog doba Jadrije, o životu na Jadriji između dva svjetska rata te do 70. godina prošlog stoljeća. 
Uz izložbu, u sklopu svog projekta  „A sada svi na Jadriju” organizirat će i modnu reviju starih kupačih  kostima i opreme za plažu koje će, prema fotografijama, rekonstruirati i sašiti šibenska modna kreatorica Karmen Herceg, a  gosti te manifestacije moći će kušati i originalni jadrijski gulaš koji se na Jadriji pripremao između dva svjetska rata.
Iz kategorije: Vijesti