Datum objave: 21. Lipanj 2022

ZDRAVLJE I DJECA / Zahvaljujući suradnji MDF -a i Šibenčanke dr.sc. Irene Bralić u Šibeniku se održavaju prvi Ljetni zdravstveni izazovi

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prvi put ove godine u sklopu 62. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku održat će se i IZO (Izazovi zdravog odrastanja), ljetni seminar te javna tribina s panel diskusijom. I seminar i javna tribina dio su programa 'Pedijatar s Vama kroz četiri godišnja doba', a bit će održani danas u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.

Iza projekta 'Pedijatar s Vama kroz četiri godišnja doba' stoji ugledna hrvatska pedijatrica rođena u Šibeniku, Irena Bralić. Autorica je i stručna urednica priručnika za roditelje 'Kako zdravo odrastati', sveučilišnog udžbenika 'Prevencija bolesti u dječjoj dobi' te sveučilišnog priručnika 'Cijepljenje i cjepiva'. Dr. Bralić radi u Trogiru te je docentica na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Seminar 'Partnerstvom do zdravlja – Stručna podrška suvremenim odgojiteljima' održat će se u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice s početkom u 17.30 sati. Na seminar su pozvani odgojitelji, stručni suradnici u predškolskim ustanovama s naglaskom na osobitost rada pedagoških i zdravstvenih izazova s kojima se susreću djelatnici vrtića tijekom ljeta te ravnatelji dječjih vrtića kao i predstavnici jedinica lokalne samouprave.

Predavačice su doc.prim.dr.sc Irena Bralić, dr. med. pedijatrije i prof. Iskra Tomić Kaselj, pedagoginja. Predviđeni kraj IZO ljetnog seminara je u 19 sati.

Nakon toga će u amfiteatru ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić s početkom u 19.15 sati biti održana javna tribina panel diskusijom 'Ljetni zdravstveni izazovi' gdje će zainteresiranima biti ponuđena stručna podrška zdravom odrastanju za roditelje, odgojitelje i sve koji skrbe o zdravlju i bolestima djece. Predavačice su doc.prim.dr.sc Irena Bralić, dr. med. pedijatrije i dr. Dubravka Vuković, dr.med. specijalist dermatologije, uža specijalnost dječja dermatologija.

Iz kategorije: Vijesti