Datum objave: 27. Lipanj 2022

VATERPOLO / Tucak na mukama. FINA kaznila Rinu Burića s tri utakmice zabrane zbog brutalnog udaranja Japanaca.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Izbornik vaterpolske reprezentacije Hrvatske prigovorio je sucima nakon utakmice s Japanom da su Japancima tolerirali grubu i tako utjecali na rezultat i oštetili Hrvatsku. No, dan nakon te utakmice koju je Hrvatska mogla dobiti s daleko većom razlikom da je igrala ozbiljnije, stigla je vijest da je zbog brutalnog udaranja protivnika s tri utkmice zabrane igranja kažnjen – reprezentativac Hrvatske, Rino Burić! Brzinski ga je nakon pregleda podvodnih snimaka na kojima se vidi kako šakom udara japanskog reprezentativca udara šakom, kaznila krovna vaterpolska organizacija FINA.
Tucak je sada na mukama jer u naredne trui utakmice uključujući večerašnju protiv Gruzije te još dvije protiv jakih protivnika, neće moći računati na jednog od ključnih igrača.

-Raspoloženje u našim redovima je, čemu skrivanje, pomućeno viješću o FINA-inoj drakonskoj kazni Rinu Buriću. Hrvatski vaterpolski savez će se žaliti na tu odluku, no to je izvan naše domene. - kazao je Ivica Tucak i dodao da ne podržava grubost i udaranje, ali da bi valjalo raspraviti i o uzrocima koji su doveli do takve reakcije Rine Burića na utakmici s Japanom.

Foto: www.fina.org/water-polo/competitions & Vaterpolo savez Hrvatske

Iz kategorije: Vijesti