Datum objave: 30. Lipanj 2022

DIJAGNOZA / Rad, znanje i poštenje nisu u Hrvatskoj put do posla, egzistencije i uspjeha. Igra samo stranačka iskaznica.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Rezultati istraživanja koje je proveo RTL, potvrdili su  notornu, svima znanu činjenicu; u Hrvatskoj rad, znanje, stručnost, sposobnost i poštenje nisu put do posla, egzistencije i uspjeha. Za dobivanje posla, plaće, ostvarenje poduzetničkih projekata, profesionalno napredovanje i uspjeh igra samo stranačka iskaznica odnosno pripadnost političkoj stranci koja je na vlasti ili je kroz izbornu trgovinu došla u situaciju stekla moć odlučivanja o zapošljavanju, investicijama, poticajima, pogodnostima i privilegijama.
U RTL-ovoj anketi čak 60 posto ispitanika smatra da je u Hrvatskoj posao moguće dobiti samo preko veze i to isključivo putem stranačke pripadnosti i političke podobnosti te neizravno ukazalo na najveće bolesti Republike Hrvatske i njene vlasti; korupciju i nepotizam.
Političke stranke koje se u rezultatima ovog istraživanja mogu nepogrešivo prepoznati, nisu se očitovale, a nema ni naznaka da imaju namjeru popraviti sliku o sebi u tom "ogledalu". 

Iz kategorije: Vijesti