Sidebar Menu

Datum objave: 03. Srpanj 2022

POSEBNE MJERE ZAŠTITE OD POŽARA / Kornate ovog ljeta čuvaju I vatrogasci Vatrogasne zajednice Karlovačke županije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska vatrogasna zajednica provodi Plan dislokacije vatrogasnih snaga, tehnike, opreme i sredstava iz unutrašnjosti u sjedišta Državnih intervencijskih vatrogasnih postrojbi i na posebno ugrožena područja od interesa za Republiku Hrvatsku. Svrha planske dislokacije dopunskih vatrogasnih snaga i tehnike je izravno i brzo pružanje ispomoći vatrogasnim postrojbama na priobalnom području u gašenju i sprečavanju širenja požara otvorenog prostora, ali i u spašavanju ljudi, imovine i okoliša tijekom ljetne požarne sezone. Uz postojećih 14 stalnih dislokacijana Brijunima, Ugljanu, Dugom otoku, Divuljama, Braču, Hvaru, Visu, Lastovu, Mljetu, Korčuli, Dubrovniku, Pelješcu i Oklaju, ove su godine uvedene četiri nove u Tučepima, Posedarju, Nacionalnom parku Plitvička jezera i na Kornatima kamo su na zapovijed vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića upućeni vatrogasci i materijalno - tehnička sredstva za ispomoć.
Na dislokaciju je upućeno 77 vatrogasaca iz unutrašnjosti i intervencijskih vatrogasnih postrojbi, 27 vozila i jedno plovilo iz Karlovačke županije te vozila iz Robnih rezervi. Uz redovne dislokacije, postoje i izvanredne vatrogasne dislokacije koje se aktiviraju slučaju izbijanja većih požara i katastrofa te se direktno upućuju na mjesto nesreće.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.