Datum objave: 04. Srpanj 2022

SIGURNA TURISTIČKA SEZONA / Za sigurnost turista na šibenskoj rivijeri brinut će i policajci iz Makedonije, Njemačke, Rumunjske i Češke

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Strani policijski službenici i ove će se godine pridružiti hrvatskim policajcima u ophodnjama duž turističkih odredišta naše obale. U sklopu projekta Ministarstva unutarnjih poslova „Sigurna turistička destinacija“, na područje Policijske uprave šibensko-kninske dakle na šibensku rivijeru respoređeni su i službu će obnašati češka  policijska službenica Katerina Reslerova, makedonski policijski službenik Igor Spirovski,  njemački policijski službenik Robert Pocrnić i rumunjski policijski službenik Christian Ionita dok će na području Policijske postaje Vodice biti češka policijska službenica Helena Kahnova.

Projekt Ministarstva unutarnjih poslova „Sigurna turistička destinacija“ provodi se od 2006. godine i do sada je u njemu sudjelovalo više od 20 zemalja. Od početka provedbe pa do kraja prošlogodišnje sezone na hrvatskoj obali boravilo je više od 850 stranih policijskih službenika. Strani policajci, potvrđeno je u praksi, doprinose većem osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju te su na usluzi su svojim sugrađanima koji ljetni odmor provode u Hrvatskoj. U zajedničkom radu s hrvatskom policijom pomažu ostvarenju učinkovite komunikacije sa stranim turistima, pomažu u prevenciji kažnjivih radnji, poboljšanju sigurnosti prometa, ali i pružaju servisne informacije svojim sunarodnjacima.

Strani policajci će obavljati posao u mješovitim patrolama s šibenskim policajcima, biti će odjeveni u svoje službene odore i biti na usluzi svojim sugrađanima tijekom boravka u Šibensko – kninskoj županiji. Na području Policijske uprave šibensko-kninske policijski službenici iz Makedonije, Njemačke, Rumunjske i Češke ostaju do 1. kolovoza kada će ih zamijeniti nova grupa u kojoj će na području PU šibensko-kninske biti raspoređeni i policijski službenici iz Italije.

Strane policajce kolegama i javnosti predstavio je načelnik PU šibensko – kninske, Ivica Kostanić, koji ih je poveo u razgledavanje Šibenika te upoznavanjem s mjestima gdje će boraviti i raditi.

Iz kategorije: Vijesti