Datum objave: 06. Srpanj 2022

RAZMJENA STUDENATA / Župan Jelić uručio certifikate polaznicima programa Eurodyssee, dvoje studenata iz Belgije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dvoje mladih Belgijaca, polaznika programa Eurodyssee, koji su završili svoje tromjesečno profesionalno i jezično usavršavanje u Šibensko-kninskoj županiji primio je danas dr. sc. Marko Jelić u svom je uredu danas primio te im uručio certifikate o uspješno obavljenom usavršavanju.

Andre Nollevaux, diplomirani knjižničar, svoje usavršavanje je odradio u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, dok je diplomirana arheologinja Debora Brihaye stažirala u Nacionalnom parku Krka. Oboje su izrazili veliko zadovoljstvo ovim iskustvom i zahvalnost na ukazanoj mogućnosti te naglasili kako se prvom prilikom namjeravaju vratiti u našu županiju.

Za vrijeme trajanja usavršavanja polaznici programa pohađali su školu hrvatskog jezika, ali i brojne kulturne aktivnosti koje su za njih organizirane, a koje su im omogućile da bolje upoznaju kulturno-povijesnu baštinu Šibensko-kninske županije.

Koristim ovu priliku zahvaliti Nacionalnom parku Krka, Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić te Pučkom otvorenom učilištu Libar, što su i ove godine spremno dočekali suradnju na ovom sjajnom programu. Ovaj program u našoj županiji provodi se već 10 godina, a mene osobno iznimno veseli jer njime povećavamo našu integraciju u europsko društvo i dijelimo interkulturalni dijalog, a dobar glas o našoj županiji i Republici Hrvatskoj pronosi se svijetom“, kazao je župan dr. sc. Marko Jelić te čestitao polaznicima i poželio im puno uspjeha u budućnosti.

Međunarodni program razmjene mladih ljudi između regija članica Skupštine europskih regija – Eurodyssee u našoj županiji uspješno se provodi još od 2012. godine, a do danas je ostvareno čak 45 razmjena.

Koordinatorica programa Eurodyssee Lucija Madžar, pozvala je sve mlade ljude s područja Šibensko-kninske županije, u dobi od 18 do 30 godina, koji su zainteresirani za sudjelovanje da se uključe u program i prijave na Javni poziv za iskaz interesa koji je trajno objavljen na internet stranici Šibensko-kninske županije.Program Eurodyssee omogućava mladim kandidatima profesionalno usavršavanje u inozemstvu, ali i pokriva sve troškove, uključujući stanovanje, mjesečni džeparac i tečaj jezika, a za mlade na razmjeni organiziraju se brojne kulturne aktivnosti kako bi za vrijeme svog stažiranja što bolje upoznali regiju domaćina. Jedini trošak sudjelovanja za kandidate je trošak putovanja na stažiranje i povratka kući.“, kazala je koordinatorica programa Lucija Madžar.

Program Eurodyssee na svojoj glavnoj platformi web stranici https://eurodyssey.aer.eu/ objavljuje sve natječaje za stažiranja, a natječaji se mogu pretraživati po regijama ili po sektorima. Svaki oglas za stažiranje u sebi sadrži sve potrebne informacije, od visine džeparca, radnog vremena, točne lokacije i opisa radnih zadataka.

Prijave za sudjelovanje u programu Eurodyssee primaju se u zgradi Šibensko-kninske županije gdje se može preuzeti prijavni obrazac i dobiti sve daljnje upute.

Dodatne informacije mogu se dobiti direktno od koordinatorice programa Lucije Madžar na broj telefona 022/460 763, ili putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Iz kategorije: Vijesti