Datum objave: 07. Srpanj 2022

DRŽAVNI KRIMINAL / Uhićeni bivši ministar i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Tolušić i zaposlenik državne uprave.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Bivši ministar i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Tolušić i jedan zaposlenik državne uprave, uhićeni su danas u zajedničkoj akciji suzbijanja korupcije i organiziranog kriminala u Republici Hrvatskoj Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) koja se provodi u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Tolušić i zaposlenik državne uprave uhićeni su zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi koja je sufinancirala Europska unija.
Nakon ispitivanja osumnjičenika bit će donijete odluke o daljnjem postupanju, a do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne informacije.
K
riminalističko istraživane provodi se po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj.U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a potvrde li se sumnje policija će protiv osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj.

Foto: IC Virovitica 

Iz kategorije: Vijesti