Datum objave: 08. Srpanj 2022

POŽAR / Još gori. Vatrogasci iz Šibenika, Knina, Kijeva i Biskupije već se četiri dana bore s požarom na području Polača – Pakovo brdo

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vatrogasci JVP Šibenik i Knin te DVD Knin, Kijevo i Biskupija već četiri dana bore se požarom koji bukti na području Polača – Pakovo brdo. Požar je planuo 5. srpnja u 16,55 sati i još uvijek je aktivan. Vatrom su zahvaćane livade i bjelogorična šuma na površini većoj od 400 hektara. Jučer su u gašenja sudjelovala četiri protupožarna zrakoplova, a tijekom noći zemaljske su snage aktivno radile na obuzdavanju požara. Jutros je ponovno zatraženo angažiranje protupožarnih zrakoplova, a situaciju otežava jaka bura koja je zapuhala tijekom noći.

S obzirom na iznimno nepovoljne meteorološke uvjete koji uključuju veliku i vrlo veliku opasnost od izbijanja šumskih požara na području gotovo cijele Hrvatske te jaku buru koja puše na priobalju, a koja potpomaže širenju plamena i otežava vatrogascima gašenje, vatrogasci pozivaju građane na dodatan oprez te upozoravaju da je za vjetrovita vremena opasno čak i bacanje opušaka.

Iz kategorije: Vijesti