Datum objave: 10. Srpanj 2022

„Croatia Records” ponovno izdaje album „Riblje Čorbe” i Bore Đorđevića iz 1984.. Rock kritičari kažu: -Bora je bio odličan prije nego što je usrao motku s četnikovanjem.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Od jučer je u Hrvatskoj po cijeni od 169 kuna u prodaji luksuzno remasterirano izdanje albuma „Večeres vas zabavljaju muzičari koji piju” iz 1984. godine beogradskog benda „Riblja čorba” i njegovog vođe Bore Đorđevića. Album je opremljen knjigom fotografija s velikim tekstom glavnog urednika Jugotona i dugogodišnjeg urednika Croatia Recordsa, Siniše Škarice.
U objavama  Croatia Recordsa naglašava se da je „Riblja čorba” bio jedan od najuspješnijih i najtiražnijih regionalnih rock bendova te da je album “Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju” , jedini njegov album koji je objavljen u Hrvatskoj u nakladi zagrebačkog Jugotona s godinama stekao kultni status. 
Hrvatska rock kritika pozitivno je reagirala na ponovno izdavanje "hrvatskog" albuma Bore Đorđevića i „Riblje Čorbe”. Štoviše ocijenjeno je da je nakon
38 godina album „Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju”, na kojem je niz odličnih pjesama, dobio zasluženi tretman, a neki fokusirajući se na glazbu i stihove, sporadično napominju da je Bora Đorđević bio odličan prije nego što je „usrao motku s četnikovanjem” tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku 1991. - 1995.

Iz kategorije: Vijesti